Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti pe Splaiul Independentei nr. 204 (langa caminele studentesti Grozavesti). 
Organizator: Fundatia Ceata 

Parteneri: Sponge – laboratorul de media, Centrul de Cercetare in Etica Aplicata, Friedrich Ebert Stiftung Office Romania, The Sponge Media Innovation Lab, Knight-Mozilla OpenNews, Coalitia pentru Date Deschise
 
Coliberator aduna la un loc activisti, dezvoltatori si utilizatori de programe libere, jurnalisti, autori de cultura libera si vizionari ai aparaturii libere. 
 
Viata privata, securitate si anonimitate pe Internet. Cultura libera. Date libere, societate civila si guvernare deschisa. Programe si tehnologii libere. Coliberator se desfasoara sub forma unui maraton de prezentari pe aceste teme, sustinute de invitati romani si straini, ateliere practice si sesiuni de hacatoane.
 
Anul acesta, o parte dintre ateliere si hacatoane sunt propuse de laboratorul de experimentare media The Sponge. Atelierele se vor desfasura sub forma de prezentari practice sau de exercitii comune, conduse de activisti, dezvoltatori si utilizatori de programe libere si jurnalisti. 
 
Ai o propunere de prezentare, atelier sau hacaton? Fii si tu un coliberator si trimite-o la coliberator@ceata.org 
 
Vezi cine sunt vorbitorii, care este programul si inregistreaza-te ca participant aici - http://coliberator.ceata.org/
 
Coliberator 2014 este a doua editie a conferintei anuale a Fundatiei Ceata in Bucuresti despre programe libere, cultura libera si aparatura libera. Coliberator este o  sarbatoare romaneasca a libertatii digitale care prezinta publicului programe libere de succes si proiecte nou eliberate. 
 
Pentru mai multe informatii:
Coliberator - Tibi Turbureanu, 0749057880
Sponge - Stefan Candea, 0740309073
 
Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte.
 
Partenerii Sponge sunt CRJI, Active Watch, Ceata, Geo-spatial, ApTI si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti. 
 
Dupa doi ani de proiecte voluntare, unele activitati prin care ne dezvoltam organizational sunt finantate in cadrul proiectului „Sponge - conectarea retelelor si comunitatilor de inovatori din domeniul media, tehnologia informatiei si a comunicarii” prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. 
 
In cadrul proiectului finantat „Sponge - conectarea retelelor si comunitatilor de inovatori din domeniul media, tehnologia informatiei si a comunicarii” ne propunem sa:
 
# dezvoltam capacitatea organizationala a unui laborator colaborativ prin experimentarea cu technologii si unelte digitale, avand ca motto producerea si promovarea de continut liber, relevant si verificabil in interesul public. Ne adresam unei nevoi reale: lipsa informatiei de interes public.
# transformam o retea informala existenta si conectam organizatii care activau disparat, cu mijloace diferite, dar toate vizau aceeasi directie. Coalitia isi va  eficientiza activitatile sale de baza.
# producem o platforma de publicare si o platforma interna de management pentru proiectele si membrii coalitiei. Proiectul va produce o baza de cunoastere si se vor dezvolta aplicatii tehnologice de eliberare a informatiei relevante in cadrul unor evenimente inovative de tip hackathon.
 
Aceasta activitate este finantata in cadrul proiectului „Sponge - conectarea retelelor si comunitatilor de inovatori din domeniul media, tehnologia informatiei si a comunicarii” prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesati: www.eeagrants.org
 
 
Intra in comunitatea SPONGE: aici.
Scrie-ne: contact@thesponge.eu
Viziteaza-ne: www.thesponge.eu