Asociatia React a organizat saptamana aceasta, in Bucuresti, Targoviste si Piatra Neamt workshop-ul „Da viata hartiei tale”. Evenimentul face parte dintr-o serie de ateliere sustinute in cadrul proiectului „Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale”, ce au ca scop promovarea reciclarii hartiei intr-un mod relaxant, modern si inovativ.

•    „Da viata hartiei tale” promoveaza intr-un mod inedit importanta reciclarii hartiei si a utilizarii produselor din hartie reciclata.
•    Asociatia React organizeaza atelierul in cadrul proiectului “Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale”.

In cadrul acestui atelier, reprezentanti ai societatii civile si autoritatilor publice locale, sub indrumarea specialistilor si voluntarilor React, au invatat cum pot sa imbine designul interior cu durabilitatea intr-un mod practic si elegant, creand obiecte decorative din ziare vechi, reviste si cutii de carton.

Participantii au fost informati cu privire la impactul pe care il pot avea asupra mediului adoptand un comportament responsabil si au avut ocazia sa descopere care este procesul de reciclare manuala a hartiei. Acestia au lucrat dupa sabloane, realizand in stil propriu diferite obiecte decorative dar au avut si posibilitatea de a fi creativi si de a da nastere unor obiecte unice.





“Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale”, este un proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN (contract nr. POSDRU /84/6.1 /S/ 50269) prin Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeste in oameni! si se incadreaza pe Axa prioritara 6 - Promovarea Incluziunii Sociale. Intreprinderile sociale infiintate in cadrul acestui proiect vor derula activitati in domeniul reciclarii si al prelucrarii hartiei reciclate (patru dintre intreprinderi), dar si de call center si reciclare mase plastic.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta - nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.


***
Pentru informatii suplimentare, sunteți rugati sa o contactati pe Andreea Rotaru, manager de comunicare, telefon 40 723 212 249, e-mail: andreea.rotaru@asociatiareact.ro.