Centrul Constanţa al Fundaţiei ,,Alături de Voi” România (ADV) iniţiază în perioada 18 iulie-8 august a.c, o serie de acţiuni de tipul Campaniilor de Informare/ Educare şi Conştientizare în domeniul HIV/SIDA, acţiuni ce se vor desfăşura pe plajă, în staţiunile de pe litoral (Mamaia, Costineşti). Aceste acţiuni sunt derulate împreună cu voluntari, elevi şi studenţi de la instituţiile liceale şi universitare din Constanţa.

Prin mesajul „Ignoranţa nu te protejează de infecţia cu HIV ” ne propunem să conştientizăm un număr cât mai mare de tineri despre ceea ce înseamnă un comportament la risc şi consecinţele acestuia. De asemenea, ne propunem sensibilizarea publicului larg în ceea ce priveşte problematica discriminării şi izolării sociale a persoanelor infectate cu HIV şi considerăm că este foare important să aduci informaţia la momentul oportun celui ce are nevoie de ea” – a declarat doamna Mirela Ivan, director al Centrului Constanţa al ADV România.

Astfel de acţiuni vor fi continuate în această vacanţă de vară în comunitatea tinerilor constănţeni în cluburi si în discoteci, iar începând cu luna septembrie, pe toată perioada anulului şcolar, vor fi derulate sesiuni de informare în domeniul HIV/SIDA în liceele şi şcolile generale din judeţul Constanţa.

Pentru detalii privind campaniile vă puteţi adresa d-nei Mirela Ivan, director, tel. 0757-110.251, e-mail: advct@alaturidevoi.ro.