Din 100 de milioane de voluntari la nivel european, 4 milioane sunt romani. Eu sunt unul dintre ei. Daca si tu ai fost voluntar sau te-ai alaturat unei cauze, esti unul dintre noi. Inseamna ca iţi pasa. Ca si noi mai sunt 3.999.998 de voluntari carora le pasa. Impactul muncii noastre este in zadar daca nu lucram impreuna inspre un ţel comun. Cum ne mobilizam sa ne implicam impreuna? Cum putem masura impactul muncii noastre? Care sunt urmatorii pasi?

GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani) va raspunde la aceste intrebari la cea de-a patra conferinţa anuala - Proiect Romania 2020: Pentru ca ne pasa. Rolul implicarii civice in dezvoltarea Romaniei, Amsterdam 18-20 noiembrie 2011. Conferinţa are ca scop identificarea de soluţii si practici pentru a incuraja implicarea civica in societatea romaneasca.

Vom aduce la un loc o gama larga de profesionisti atat din zona corporate, cat si din societatea civilaFundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile, CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publica), Fundaţia Dinu Patriciu, reţeaua pentru voluntariat VOLUM, consultanţi in CSR din Olanda si Belgia.

Inscrie-te acum!
Trimite-ne CV-ul (romana, engleza sau franceza) la adresa amsterdam.conference@mygrasp.org si completeaza formularul de inscriere  pana pe 20 octombrie 2011.

Daca nu ai prieteni in Amsterdam care te-ar putea caza, vom incerca sa-ţi gasim un loc primitor unde sa stai pe perioada conferinţei. De asemenea, vom incerca sa-ţi acordam granturi parţiale de calatorie*. Pana pe 25 octombrie vei afla daca esti sau nu printre participanţii la conferinţa.
 
 
In cele doua zile de conferinţa* vom aborda impreuna urmatoarele teme:
•    Implicarea civica in Romania: de la model la acÅ£iune. EvoluÅ£ie, eforturi actuale, proiecÅ£ii pentru viitor
•    CSR –ul: altruism, trend sau investiÅ£ie? Politici de CSR si voluntariatul sprijinit de angajator
•    Implicarea civica: Din offline in online. ModalitaÅ£i inovatoare de implicare civica
•    Cultura participarii : de la dezbatere la dezvoltare si organizare comunitara

Cultura participarii se formeaza in timp si poate fi privita din nenumarate unghiuri. Pentru ca iţi pasa, vei avea ocazia sa participi la o sesiune foto Dear Romania, Write Our Future si sa iţi scrii un mesaj pe piele despre ce inseamna sa fii cetaţean activ si sa iţi faci vocea auzita. Proiectul Dear Romania, Write our Future, inspirat de Dear World, Write Our Future, este o modalitate inedita de implicare a comunitaţii si de a onora munca celor care se implica prin arta fotografica.

De asemenea, dupa o zi de munca intensa ne vom delecta cu o piesa de teatru Implica-te scrisa, produsa si jucata de trupa de actori amatori ArtEveryWhere, castigatorii concursului ACTziune pe scena.

Proiect Romania 2020 este un proiect GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romania) lansat in cadrul celei de-a doua conferinţe anuale din Boston. Scopul evenimentului este identificarea soluţiilor pentru principalele probleme ale Romaniei si rezolvarea acestora intr-un mod profesionist si pragmatic, astfel incat in 2020 Romania sa fie mai deschisa, mai profesionista, mai competitiva si mai impacata cu ea insasi, o ţara indreptata catre viitor fara insa a-si uita trecutul.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentul Romani de Pretutindeni, Fundaţia Dinu Patriciu, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile (FDSC) si a partenerilor media: Radio France International (RFI), Radio Romania Actualitaţi, Radio Romania Internaţional, Adevarul, CSR Romania, StiriONG, Romania Pozitiva, Strada32, Lume Buna, Foreign Policy, CSRevolution.

www.mygrasp.org
www.facebook.com/MyGRASP
* In cazuri excepţionale de dificultate financiara, GRASP ofera granturi pentru transport. Detalii in formular.