Inca din anul 2005 ne-am indreptat atentia catre familiile in dificultate din Pechea, judetul Galati, acordand servicii de sprijin social cu scopul de a-i ajuta pe copii sa mearga la scoala si sa aiba parte de o ingrijire adecvata in familiile lor.

Ne bucuram ca din decembrie 2012 si pana in luna iulie 2013, s-a alaturat eforturilor noastre pentru copiii defavorizati din Pechea firma DB Schenker, firma internationala de transport cu o activitate importanta in Romania. Firma DB Schenker, in cadrul programului sau de responsabilitate sociala, isi doreste atat o implicare in actiuni pentru un mediu mai curat si un aer mai proaspat, cat si o profunda  implicare in comunitate ca si corporatie, dar si prin implicarea propriilor angajati.

Nu poate decat sa ne bucure ca proiectul „Impreuna in viata”, derulat impreuna cu firma DB Schenker va oferi o sansa in plus copiilor din comuna Pechea. Ceea ce ne propunem sa obtinem este dezvoltarea aptitudinilor si abilitatilor sociale, civice si de viata ale copiilor si imbunatatirea calitatii vietii pentru 35 de copiii si familiile acestora aflate In situatii de risc.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

- Mentinerea in sistemul de educatie a unui numar de 15 de elevi din ciclul primar si gimnazial cu risc de abandon scolar din Pechea

- Cresterea gradului de integrare comunitara prin consiliere scolara, consiliere sociala, informare si educare formala si non-formala, sprijin material (suplimentele alimentare necesare copiilor, cat si rechizite, obiecte de Imbracaminte si Incaltaminte) pentru un numar de 20 de copii si familiile acestora

Sustinerea proiectului de catre firma DB Schenker va contribui astfel la continuarea activitatilor initiate de fundatie cu mai multi ani In urma, prin deschiderea centrului de zi din Comuna Pechea.

Colaborarea a inceput deja intr-o atmosfera relaxata si de sarbatoare, o parte din copiii nostri din Pechea colindand in preajma Craciunului angajatii prezenti la sediul firmei DB Schenker din Galati.