Obiectivul nostru este sa informam tinerii - principalul grup vulnerabil - si familiile lor referitor la pericolele la care se expun atunci cand accepta cu usurinta sprijinul generos si „dezinteresat” al unor cunostinte sau oferte de munca in strainatate „prea frumoase ca sa fie adevarate” – cele mai comune modalitati de abordare folosite de traficanti. 

Campania de prevenire a traficului de persoane este prilejuita de „Ziua Europeana Impotriva Traficului de Persoane”, marcata anual in data de 18 octombrie. Activitatile planificate pentru saptamana aceasta se deruleaza sub sloganul „Esti deja o tinta!” in Bucuresti, dar si in orase si sate din judetele Cluj, Constanta, Dolj, Ialomita, Valcea si Vaslui.

Astfel, intre 14 si 20 octombrie 2013, in Bucuresti, Cluj, Urziceni, Craiova, Iasi, Vaslui, Ramnicu Valcea, Constanta si peste 20 de comunitati rurale vor avea lor flashmob-uri, spectacole de dans si difuzari gratuite ale unor filme tematice. Concomitent, in mediul urban, vom organiza si dezbateri si mese rotunde la care vor participa reprezentanti  ai ANITP, Jandarmeriei si Inspectoratelor Judetene de Politie si Inspectoratelor Scolare. 

Totodata, in colaborare cu organizatiile neguvernamentale, am lansat platforma virtuala www.18octombrie.ro. Site-ul ofera informatii despre traficul de persoane si gazduieste harta evenimentelor desfasurate de ONG-uri din intreaga tara cu prilejul Zilei Europene Impotriva Traficului de
Persoane. 

World Vision Romania se implica anual in proiectele destinate prevenirii traficului de persoane, intrucat prin misiunea sa isi propune sa protejeze copiii si tinerii romani si sa creasca nivelul de educatie si bunastare al acestora. 

Contact:
Oana Serban
Manager Comunicare & PR
Tel. 0736444822 / oana_serban@wvi.org