In perioada 20 – 24 iunie 2012,  Fundatia “Alaturi de Voi” Romania organizeaza, la Vatra Dorneicursul „Initiere in antreprenoriat social”, ce are ca obiectiv principal incurajarea spiritului antreprenorial, a creativitatii si inovarii in randul tinerilor.

Cursul „Initiere in antreprenoriat social” va fi sustinut de Lindi Endicott, coordonator Programe Internationale si de Educatie la Organizatia Planned Parenthood of Southwestern Oregon SUA, de Horia Gumeni – expert „Comunicare pentru antreprenori: dezvoltarea abilitatilor individuale" si de formatori din partea Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania, cu o vasta experienta in domeniul economiei sociale.

Evenimentul se adreseaza doar tinerilor cu varste cuprinse intre 18 – 24 ani, din judetele Iasi, Constanta si Mures care se incadreaza intr-o categorie vulnerabila: tineri care provin din medii defavorizate, tineri care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului, tineri cu dizabilitati.

Costurile pentru serviciile de cazare, masa si transport vor fi suportate de organizatori iar selectia participantilor se va realiza pe baza evaluarii schitei planului de afaceri, pentru usurarea acestui proces fiind cooptati parteneri locali care vor promova la randul lor concursul de selectie.

Persoanele selectate vor fi anuntate pe data de 1 iunie 2012 prin e-mail sau telefon, iar confirmarea finala a participarii o vor primi dupa ce vor prezenta o copie a C.I. si un document din care sa reiasa apartenenta la unul din grupurile vulnerabile mentionate mai sus (ancheta sociala, certificate medicale, document care sa ateste primirea unei burse sociale sau medicale, certificat de incadrare in grad de handicap etc.).

La final, cursantii vor primi un certificat de participare emis de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania si  pentru marirea sanselor de a initia afaceri, participantii vor avea posibilitatea de a beneficia de 40 de ore de consultanta atat in vederea dezvoltarii unei afaceri cat si pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - MMSF, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.

Informatii suplimentare cu privire la curs pot fi obtinute la tel. 0232 275568 sau prin e-mail: ramona.marian@alaturidevoi.ro, persoana de contact Ramona MARIAN, coordonator local proiect.