Proiectul eScoala, demarat la inceputul lunii octombrie 2011 este un proiect destinat tinerilor prin care ne-am propus sa promovam valori precum: libertate, democratie, justitie sociala, traditie, respect pentru fiecare persoana si respect pentru drepturile tuturor.

Consideram ca este necesara identificarea si punerea in contact a tinerilor intre 17 si 25 de ani, colegi de generatie si performanta din diferite domenii, care sa participe la formarea unei elite nationale. De asemenea, crearea unui parteneriat intre diferite organizatii din spatiul civic pentru a combate extinderea inculturii si populismului care acapareaza societatea româneasca reprezinta un obiectiv al acestui proiect.

Metodologia concursului a constat in trimiterea de catre participanti a maximum doua eseuri care sa se incadreze in unul din cele sase domenii date (societate si comunicare, educatie/cercetare, informatica, politologie, justitie, istorie).

Proiectul eScoala s-a bucurat de un real succes in rândul tinerilor, dovada fiind atât solicitarile acestora privind prelungirea perioadei de concurs (fapt realizat) cât si numarul mare de eseuri, peste 80, primite pâna in ultimul moment.

Incepand de luni, 21 noiembrie va debuta cea de-a doua etapa a proiectului, evaluarea eseurilor, realizata de catre Comisia de Analiza, pâna la data de 1 decembrie 2011, ulterior urmand a fi publicata lista câstigatorilor pe site-ul ICP, www.icp.org.ro.

Institutul pentru Cercetari Politice va organiza la inceputul lunii decembrie 2011 Gala premiilor eScoala, eveniment ce va marca si incheierea primei editii a acestui proiect.


***
Institutul pentru Cercetari Politice (ICP) este o organizatie neguvernamentala care sustine promovarea unei noi generatii de politicieni si nu numai, crearea unor canale de comunicare intre noile elite politice si administrative si noile elite din mediile academice si cele economico-financiare, incurajarea dezvoltarii societatii civile si formelor ei de exprimare, sprijinirea reformei structurale a administratiei publice si redobândirea increderii cetatenilor in institutiile statului.

ICP colaboreaza cu personalitati care detin o expertiza de inalt nivel profesional si cu o autoritate morala recunoscuta, care au inteles necesitatea constituirii unei noi meritocratii românesti, capabile sa asigure progresul rapid al României si sa o reprezinte cu demnitate intr-o lume globalizata. O atentie deosebita dorim sa acordam tinerilor, iar in acest sens dorim sa sprijinim afirmarea lor in diferite domenii.