Incepand cu data de 2 si terminand cu cea de 5 iunie 2009, unitatea protejata Util Deco a Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania va fi gazda primului schimb de experienta din cadrul proiectului „Primul pas spre o viata independenta”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale".

 In cadrul acestui schimb de experienta realizat in scopul cunoasterii de modele de buna practica in domeniul economiei sociale si integrarii profesionale a persoanelor cu dizabilitati din zona Moldovei, vor fi vizitate Util Deco Iasi a ADV Romania, Centrul de Zi Revis al DGASPC Iasi si Unitatea protejata autorizata Impact a Fundatiei de Dezvoltare Locala Speranta Tg. Neamt. Specialistii care se vor intalni in aceste zile la Iasi sunt reprezentanti ai Organizatiei „Trebuie” din Fetesti, Ialomita, Fundatiei de Dezvoltare Locala Speranta Tg. Neamt, Fundatiei HECUBA Iasi si ADV Romania.

„In conditiile in care structurile economiei sociale sunt in faza de pionierat, aceste schimburi de experienta sunt benefice pentru imbunatatirea metodologiei de lucru in domeniul economei sociale si pentru dezvoltarea de noi intiative in acest domeniu. Trebuie mentionat faptul ca multe dintre ONG-urile care s-au inscris in acest program de schimburi de experienta se confrunta cu nevoia acuta de integrare profesionala a beneficiarilor lor, persoane cu dizabilitati ori dezavantajate social - si abordeaza un nou domeniu pentru a putea raspunde acestei noi necesitati” - a declarat doamna Veronica Vilcu, director al Departamentului economie sociala al ADV Romania.

Mentionam ca partenerii Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania in realizarea proiectului „Primul pas spre o viata independenta”- un proiect strategic cu durata de 3 ani ce va fi implementat atat in judetele Iasi, Constanta si Mures cat si la nivel national / transnational - sunt Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap. Valoarea totala a proiectului este de 3,883,816 lei din care: 3,145,775 lei – Fondul Social European (82,65%); 660,365 lei – cofinantare nationala (17,35%) si 77,676 lei - ADV Romania (2%)

Detalii pot fi obtinute la tel: 0232/313214, mobil: 0757/110247, e-mail: veronica.vilcu@alaturidevoi.ro, persoana de contact: Veronica Vilcu.