Asociatia Inima Copiilor va invita sambata, 23 februarie, la un maraton alergat in viitoarea Sectie de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Marie Curie.

Andrei Gligor, 35 de ani, alergator amator, va incheia pe santierul viitoarei sectii de spital o cursa cum n-a mai fost alta in Romania: 3.600 de kilometri alergati pentru a strange banii de care Asociatia Inima Copiilor are nevoie pentru a cumpara un scanner retinian performant pentru nou-nascutii de la Marie Curie.

Andrei va alerga sambata cei 42,195 de kilometri ai maratonului, pe o banda de alergare. Alaturi de el, vor participa la un maraton-stafeta invitati speciali precum campioana olimpica la canotaj Valeria Racila van Groningen, campionul mondial la gimnastica Marian Dragulescu, atleti amatori de prim-plan (maratonistii Gabriel Solomon si Paul Dicu) si nu numai.

Evenimentul este si un prilej pentru a vizita, in premiera, viitoarea cladire a Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti pe care o construim in parteneriat cu Fundatia Vodafone si cu mult-mult ajutor de la toti prietenii nostri. Sectia, care va fi gata anul acesta, are aproximativ 1.600 mp impartiti pe 4 niveluri si va putea primi de doua ori mai multi pacienti, in conditii mult mai bune decat ii permite spatiul in prezent.

Doctorul Catalin Cirstoveanu, seful sectiei, va fi si el alaturi de noi sambata pentru a ne vorbi despre viitorul Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti si despre RetCam, aparatul pentru care Andrei a alergat 3.600 de kilometri si care inseamna salvarea de la orbire a sute de copiii pe an – in special a celor nascuti prematur.

Cumpara si tu 1 km, 2, 3 sau 5 din cei 3600 alergati de Andrei de la Bucuresti pana in Algeria. Doneaza catre Asociatia Inima Copiilor 40, 80, 120 sau 200 de lei. Nicio suma nu e prea mica, fiecare leu ne ajuta mai mult decat crezi. Afla cum sa donezi aici.

Mai multe despre proiect puteti afla pe andreigligor.ro.

Va invitam, deci, sa-l incurajam impreuna pe Andrei, pret de cativa kilometri din cei 42. Va asteptam pe 23 februarie, oricand intre orele 11.00 si 15.00, imbracati adecvat locului (vom fi pe un santier…), in spatele actualei cladiri a Spitalului Marie Curie / Budimex. Ca sa ne gasiti usor, va sfatuim sa intrati din Bulevardul Constantin Brancoveanu, prin strada Soldat Minca Dumitru si apoi pe prima alee la stanga (o mica harta aici: http://goo.gl/maps/nezBb).

Ne ajuta foarte mult sa ne confirmati participarea pana joi, 21 februarie, pe adresa tea.vasilescu@inimacopiilor.ro sau la telefon 0723 591 801.