Fundatia „Pentru Voi” va organiza in 18-19 octombrie, la Timisoara, conferinta nationala cu participare internationala cu tema „Servicii sociale pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale severe”. Evenimentul face parte din proiectul Economia sociala - o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste in oameni!”. Locatia de desfasurare a evenimentului va fi anuntata ulterior.

 

Reforma in domeniul asistentei sociale este o prioritate asumata a Guvernului. Care este viitorul persoanelor cu dizabilitati, intre declaratiile publice care cer renuntarea la „statul social” in Romania si  Stategia Europa 2020, unde coeziunea sociala este unul dintre cei 3 piloni ai dezvoltarii Uniunii Europene? Reducerea costurilor nu trebuie facuta in detrimentul persoanelor cu dizabilitati severe, care continua sa fie cea mai marginalizata categorie sociala. O politica sociala responsabila trebuie sa directioneze resursele financiare in mod eficient catre acei membri ai societatii care au nevoie de sprijin pentru a duce o viata demna.

 

Prin aceasta conferinta ne propunem sa dezbatem importanta si revizuirea conceptului de stat social in contextul crizei economice actuale, impreuna cu specialisti de marca din Marea Britanie, Olanda si Suedia, cu o vasta experienta in domeniul politicilor si serviciilor sociale pentru adulti cu dizabilitati intelectuale severe si autism. Totodata vom aborda modalitati practice de sprijinire a persoanelor cu dizabilitati severe.

Conferinta se adreseaza profesionistilor implicati in incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale severe/economia sociala.

Inscrierile se pot face online pe pagina de internet www.pentruvoi.ro pana cel tarziu vineri, 23 septembrie. Organizatorii vor acoperi costurile de transport, cazare si masa, conform regulamentului afisat pe situl fundatiei. Pentru mai multe detalii vizitati pagina noastra de internet sau contactati-ne la tel: 0256228062, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Nicoleta Foica.

Cu consideratie,

Laila Onu

Director executiv