In perioada 30 septembrie – 4 octombrie Bucuresti va fi capitala diversitatii. Peste 200 de elevi si profesori din Romania si alte 14 tari europene vor participa la evenimentul de deschidere a editiei 2013-2014 a Academiei Scolilor din Europa Centrala (aces), una dintre cele mai mari retele internationale de scoli din regiune. Tema concursului de proiecte din acest an este “Eu si ceilalti. Sa descoperim diversitatea din jurul nostru”.

Cu aceasta ocazie, va invitam la deschiderea oficiala a Academiei Scolilor din Europa Centrala marti, 1 octombrie, incepand cu ora 9:00 la RIN Grand Hotel (Soseaua Vitan-Barzesti 7D, Sector 4), Sala Bucharest A, etaj 1.
 
Printre vorbitori se vor numara atat reprezentanti ai Ministerului Educatiei, cat si ai organizatiilor fondatoare aces:
 
Franz Karl Prüller, Membru al Consiliului de Conducere al Fundatiei ERSTE
Marie Steindl, Director General Interkulturelles Zentrum
Danica Lacová, Director Executiv VCELI DOM
513 scoli din 15 tari participante au aplicat cu idei de proiecte la competitia aces din acest an, dintre care 95 din Romania. Juriul international a selectat in final 44 de proiecte ce vor fi dezvoltate in urmatoarele 6 luni de catre 105 scoli, 22 dintre acestea fiind din Romania. 
 
Membrii echipelor de proiect se intalnesc pentru prima oara in Bucuresti, unde vor petrece o saptamana impreuna, familiarizandu-se cu tematica aleasa si discutand despre evolutia ulterioara a proiectului. Pentru a invata cum sa-si implementeze proiectele scolare bi/trilaterale, elevii vor participa la ateliere de lucru sustinute de catre experti din toata Europa.
 
aces a trezit interesul scolilor din Romania inca de la initierea proiectului in 2006, 71 de scoli numarandu-se printre participanti pana in prezent. 
 
Va rugam sa confirmati prezenta dumneavoastra la numarul de telefon 0730 202 354 sau adresa de e-mail mariana.oprea@graffitipr.ro 
 
***
Despre aces:
aces este una dintre cele mai importante retele de scoli internationale avand 15 tari partenere, atat state membre cat si non membre UE. Reteaua de scoli aces a fost creata in 2006 de catre Fundatia ERSTE. Initiativa este coordonata de catre organizatiile non-profit Interkulturelles Zentrum si VČELÍ DOM si este sprijinita de catre Ministerele Educatiei din toate tarile participante. Obiectivul aces este sa activeze si sa stimuleze dialogul intercultural si cooperarea dintre tineri si sa creeze o retea continua de cunostinte comune, invatare reciproca si inovatie.