Fundatia „Pentru Voi” are placerea de a invita persoanele cu dizabilitati intelectuale, avand calitatea de auto-reprezentanti*, la cea de-a cincea editie a Conferintei Nationale cu tema Angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale: intre oportunitati si provocari, care va avea loc la Mamaia, in perioada 31 august - 1 septembrie a.c. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului Economia Sociala - O sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste in oameni!".

In cadrul conferintei se vor dezbate urmatoarele teme: Care sunt dificultatile pentru a obtine si mentine un loc de munca? Cum sa comunic cel mai bine cu angajatorul meu? Cum ar trebui sa comunice cei din jur cu mine? Ce este tutela si cum ma afecteaza?

Dreptul la munca este unul dintre drepturile fundamentale ale omului iar accesul persoanelor cu dizabilitati intelectuale pe piata fortei de munca este un pas important spre incluziunea sociala si faciliteaza accesul acestor persoane la viata comunitatii ca cetateni cu drepturi egale.

In contextul acestei conferinte, prin auto-reprezentant intelegem persoana adulta cu dizabilitate intelectuala, capabila sa ia decizii privitoare la sine si sa isi exprime punctul de vedere.

Inscrierile se fac pana cel tarziu vineri,20 august, prin completarea formularului online la www.pentruvoi.ro. Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati la tel: 0256228062, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Alina Sima.

La conferinta pot participa ca auto-reprezentanti doar persoanele cu dizabilitati intelectuale. Participarea este gratuita atat pentru auto-reprezentanti cat si pentru insotitori (un insotitor pentru fiecare auto-reprezentant). Cazarea si masa sunt de asemenea asigurate de catre organizatori. Nu se asigura transportul. Locurile sunt limitate, iar inscrierile se fac pe baza de selectie.