Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Eco-Rom Ambalaje va invita la conferinta de lansare a raportului de cercetare Reciclarea deseurilor, o piata emergenta, realizat in cadrul proiectului Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator. Evenimentul va avea loc miercuri, 28 septembrie 2011, incepand cu ora 10.15, la Hotel Novotel, Sala Lyon.

La conferinta vor participa reprezentanti ai Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, operatori economici din domeniul managementului deseurilor si alti factori de decizie de la nivel central si local.

Tema dezbaterii o constituie concluziile raportului de cercetare Reciclarea deseurilor, o piata emergenta, care contribuie la abordarea integrata a conceptului de dezvoltare durabila din perspectiva antreprenoriatului social in domeniul protectiei mediului si evidentiaza oportunitatile de afaceri existente pe piata managementului deseurilor din Romania. Raportul elaborat in cadrul proiectului Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator raspunde nevoii de abordare integrata a conceptelor de reciclare, antreprenoriat si economie sociala si identifica oportunitatile de afaceri existente pe piata managementului deseurilor din Romania.

In cadrul dezbaterii vor fi prezentate rezultatele cercetarii calitative si cantitative realizate pe baza datelor furnizate de operatori economici din domeniul managementului deseurilor. Totodata, autorii raportului vor prezenta modul in care economia sociala s-a dezvoltat in diverse state europene, inclusiv in Romania, precum si impactul pe care acest sector il are in PIB, cat si asupra persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile si care au fost reintegrate pe piata muncii.

Raportul Reciclarea deseurilor, o piata emergenta a fost realizat in cadrul proiectului Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu SC Eco-Rom Ambalaje SA. Proiectul promoveaza includerea in activitati productive a grupurilor sociale vulnerabile sau deja excluse de pe piata muncii si contribuie la consolidarea unei noi dimensiuni, sociale, a initiativelor de protectie a mediului.

Conferinta va avea loc miercuri, 28 septembrie 2011, septembrie 2011, incepand cu ora 09.45, la Hotel Novotel, Sala Lyon, Calea Victoriei, nr. 37B, Bucuresti.

Va asteptam!

Pentru confirmarea participarii si informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe Florentina Enache, Salvati Delta, telefon 0728 388919, e-mail: florentina.enache@salvatidelta.ro