Fundatia Dezvoltarea Popoarelor va invita sa participati la Conferinta nationala privind oportunitatile economiei sociale, care va avea loc in Bucuresti, in data de 28 iunie 2012, incepand cu orele 10.30, la Hotelul Golden Tulip Times (Bd. Decebal nr. 19, zona Piata Muncii), Sala Panorama.

Tematica abordata se va referi la prezentarea unor experiente de economie sociala din Romania si Italia, prezentarea retelei nationale a intreprinderilor de insertie, prezentarea cadrului general de dezvoltare a economiei sociale la nivel national.

Pentru mai multe detalii puteti consulta Programul evenimentului:

Interval orar - Actiune
10.30-11.00 - Inregistrare participanti
11.00-11.30 - Cuvant de bun venit Simona Carobene, manager de proiect
Vizionare material video
11.30 –12.00 - Prezentare experienta din Italia, Walter Sabattoli – Cooperativa Pinocchio, Brescia
12.00-12.30 - Prezentare experienta din Italia, Marco Peronio - Cooperativa Il Mosaico, Udine
12.30-12.45 - Prezentarea retelei nationale a intreprinderilor de insertie, Raluca Ouriaghli, director executiv - Asociatia Ateliere fara frontiere
12.45-13.00 - Denisa Patrascu, Secretar de Stat - Ministerul Muncii, Familiei si
Protectiei Sociale
13.00-13.15 -Concluziile conferintei
13.15 - Masa de pranz

Conferinta se organizeaza in cadrul proiectului „Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale”, proiect finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 - Promovarea incluziunii sociale , DMI 6.1- Dezvoltarea economiei sociale, proiect ce are ca obiectiv dezvoltarea unor noi modele de economie sociala la nivelul a 4 din regiunile Romaniei (București-Ilfov, Vest, Nord-Vest si Sud-Muntenia) in scopul facilitarii accesului a 240 de persoane excluse/expuse riscului de excluziune sociala pe piata muncii si al promovarii unei societati incluzive.

Intrucat numarul de locuri este limitat, pentru asigurarea conditiilor logistice optime, va rugam sa aveti amabilitatea de a confirma participarea dumneavoastra si/ sau a persoanelor interesate din cadrul organizatiei pe  care o reprezentati, printr-un e-mail/ telefon, pana la data de 25 iunie 2012.

Persoana de contact: Raluca Anca, Asistent de proiect, Tel/Fax: 021.255.22.59, email: raluca.anca@fdpsr.ro.


###
Fundatia Dezvoltarea Popoarelor este o organizatie nonguvernamentala acreditata pentru furnizarea de servicii socio-educative si de integrare profesionala persoanelor cu risc de marginalizare, domeniu in care activeaza in Romania din anul 1996. Pentru mai multe detalii despre activitatea organizatiei www.fdpsr.ro.