Asociatia Cele mai Frumoase Sate din Romania, Primaria comunei Brebu, judetul Prahova si Consiliul Judetean in colaborare cu parteneri din judetul Prahova si din tara va invita sa participati la FESTIVALUL DULCETII, care va avea loc in perioada 1-2 septembrie 2012, in comuna Brebu, judetul Prahova, la o ora distanta de Bucuresti... intr-o livada veche de 100 de ani.

Festivalul Dulcetiieste un eveniment national unde Romania isi etaleaza bogatia gastronomica, turistica si etnografica, fiind organizat in comuna Brebu, judetul Prahova, in perioada 1-2 septembrie  2012, orele 10.00 - 18.00. Aici asteptam producatorii si gospodinile din Romania sa-si prezinte harnicia si priceperea in dulceturi, compoturi si sucuri naturale.

Comuna Brebu este gazda unicului festival din Romania care face onorul mostenirii retetelor traditionale de a gati dulceata.

Sperand ca veti onora invitatia noastra de a descoperi cea mai variata gama de dulceaturi romanesti, de a savura dulceata din fructe de soc (reteta specifica comunei Brebu) va transmitem cele mai sincere salutari.

***
Despre dulceata
– la inceput considerat un tratament (vestitul Nostradamus scrie primul tratat despre dulceata ca tratament), dulceata este adusa in Europa din tarile arabe. Odata cu epoca medievala felurite arome ale dulceturilor devin apanajul  gastronomic al bancheturilor regesti. Mult timp dulceata a fost considerata un produs de lux, numai descoperirea fabricarii zaharului din sfecla de zahar a condus la productia in masa a dulcetii, ca mod de conservare a fructelor.


Va asteptam cu drag!

Va rog sa confirmati prezenta dvs pe email
marghiol.nicolae@gmail.com

Marghiol Nicolae
Initiator si Presedinte executiv AFSR
0749 22 30 53

http://www.facebook.com/pages/ASOCIATIA-CELE-MAI-FRUMOASE-SATE-DIN-ROMANIA/344858000961

www.satefrumoase.ro
http://cele-mai-frumoase-sate-romania.webs.com/