Consiliul Județean al Elevilor Galați, unica structură de reprezentare a elevilor gălățeni, demarează împreună cu Fanbook Ambasador, proiectul „iPad. iCarte. iParte”, cu scopul de a sprijini elevii din medii defavorizate care nu beneficiază de instrumentele digitale necesare pentru a participa la orele online și la activitățile extrașcolare pe care obișnuiau să le desfășoare.
 
Sistemul educațional românesc se dorește a fi echitabil, însă o astfel de caracterizare este departe de adevăr dacă alegem să ținem cont de elevii care, din luna martie a anului școlar anterior, au întrerupt actul educațional pentru că nu dispun de dispozitivele necesare pentru a-l accesa, atunci când acesta se desfășoară exclusiv online. 
 
Accesul la educație al elevilor trebuie asigurat de factorii decizionali care și-au asumat educația ca fiind prioritară pentru mandatul pe care îl exercită. Însă, avand în vedere contextul epidemiologic actual și implicarea precară a factorilor decizionali, Consiliul Județean al Elevilor Galați, alături de Fanbook Ambasador, a considerat necesară inițiativa de strângere de fonduri pe care au demarat-o. 
 
În urma atingerii pragului propus, suma va fi alocată pentru cumpărarea unor dispozitive digitale pentru elevii din școlile cu numărul 18, 16 și 24, partenere ale clubului de lectură inițiat de Fanbook Ambasador. 
 
Cei care îşi doresc ca procesul de învăţare-predare să se realizeze într-un mod unitar şi beneficiază de resursele necesare pentru a contribui în cadrul proiectului, pot dona prin transfer bancar la IBAN RO78 INGB 0000 9999 0452 2423, Asociaţia CSR Mindset, menționând cauza transferului: proiectul „iPad, iCarte, iParte”.

De asemenea, persoanele care dispun de device-uri pe care vor să le doneze pentru a asigura accesul la educaţia elevilor din judeţul Galaţi, o pot face atât consultând pagina de Facebook a Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi, sau a Fanbook Ambasador, cât și prin accesarea evenimentului proiectului.
 
„Nu putem să aducem în discuție echitatea unui sistem educațional, atunci când acesta a lăsat pe dinafară un procent covârșitor de elevi, printre care se numără, din păcate, și principali beneficiari ai mediului educațional din județul Galați. Echipa Consiliului Județean al Elevilor Galați și-a luat angajamentul de a milita întotdeauna pentru elevii pe care îi reprezintă, iar demersul desfășurat în parteneriat cu Fanbook Ambasador este modalitatea noastră de a acționa în detrimentul celor pe care sistemul i-a dezamăgit.”, a declarat Aura-Maria Badiu, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Galați.