Vineri, 7 septembrie 2012, Janssen si Asociatia MaiMultVerde, printr-o actiune de voluntariat, au amenajat spatiul verde si locul de joaca din curtea Scolii nr. 85, situata in Bucuresti, Sectorul 2. Aceasta activitate face parte din proiectul ”Let's Green Together” demarat de Janssen si vine in continuarea actiunii Primariei Sectorului 2 Bucuresti, care, in vara acestui an, a gazonat curtea institutiei de invatamant. 

Prin aceasta activitate de voluntariat, curtea scolii, cu o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrați, a fost amenajata astfel incat elevii sa beneficieze de o zona verde in care sa se poata juca și relaxa. Acest demers era necesar deoarece, pana acum zona nu era amenajata corespunzator pentru petrecerea timpului liber sau desfașurarea unor activitați recreative.

Proiectul de amenajare a spațiului de joaca pentru copiii claselor I-IV ai Scolii nr. 85 face parte din programul “Let’s Green Together” la care au luat parte 80 de voluntari din toata țara, angajați ai companiei Janssen in Romania. Voluntarii au instalat echipamente de joaca pentru copii (leagan, carusel și balansoare) si au sadit cinci mesteceni și 30 de betula si tecoma (plante agatatoare). Echipamentele folosite la amenajarea spațiului de joaca sunt fabricate din lemn și produse de o companie din Romania, astfel incat amprenta asupra mediului sa fie cat mai redusa. De asemenea, voluntarii au pictat gardul cu ajutorul unei echipe de specialisti in grafica urbana din Bucuresti.

Dupa terminarea actiunii de voluntariat, spatiul din curtea Scolii nr. 85 este mult mai vesel, mai colorat si mai prietenos. Actiunea de amenajare a fost astfel gandita incat, la intoarcerea la scoala, pe 17 septembrie, micii elevi sa aiba o surpriza cat mai placuta.

Din programul ”Let’s Green Together” mai fac parte și alte inițiative precum “Peretele sustenabilitatii”, amplasat in incinta sediului companiei sau buletinele informative pe teme de sustenabilitate, adresate tuturor angajatilor Janssen in Romania.

„Sustenabilitatea este un factor cheie pentru succesul pe termen lung al Grupului Janssen. Fiind o companie care are ca scop imbunatațirea sanatații și calitații vieții, consideram ca este datoria noastra sa cautam diverse mijloace prin care sa putem face acest lucru. De aceea, lucram in parteneriat cu organizatii non-guvernamentale romanești la dezvoltarea unor programe de responsabilitate sociala in directii precum protecția mediului inconjurator, educație și dezvoltare durabila. Am ales sa amenajam un loc de joaca pentru copiii unei școli din București, pentru ca acestia traiesc inconjurați de beton și asfalt și au mare nevoie de un spațiu sanatos și curat in care sa iși poata petrece timpul liber”,a declarat Makis Papataxiarchis, Director General Janssen Romania.

„Ne confruntam cu o scadere drastica a suprafeței spatiilor verzi in Romania, atat de necesare, in special pentru copii. Petrecerea timpului liber in natura contribuie la dezvoltarea fizica, mentala si sociala a celor mici. Spatiul verde are numeroase beneficii pentru sanatate: pe langa epurarea chimica si bacteriologica a atmosferei, ajuta si la epurarea fizica a acesteia, prin retinerea prafului. Vegetatia are un rol esential in moderarea climatului urban, contribuind la crearea unui mediu mai confortabil si atenueaza poluarea fonica. Ne-am bucurat sa ne alaturam programului Janssen Romania si salutam aceasta initiativa de amenajare a unui spațiu verde in care elevii iși pot petrece timpul liber, jucandu-se intr-un mediu prielnic”, a declarat Doru Mitrana, Director Asociația MaiMultVerde.


***
Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii patru ani de functionare, 2008-2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. In primii patru ani, bugetul MaiMultVerde a depasit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

Janssen Romania (www.janssen-romania.com), este filiala locala a grupului farmaceutic global Janssen Pharmaceutica NV ce face parte din Johnson&Johnson, una din cele mai mari corporatii din domeniul sãnãtãtii din lume. Grupul Janssen are 40.000 de angajati pe cinci continente si investeste anual aproximativ 4,5 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare. Una din primele 10 companii farmaceutice din lume ca volum al vanzarilor, Janssen contribuie la ameliorarea sãnãtãtii pacientilor in arii terapeutice precum sistemul nervos, bolile cardiovasculare și metabolice, bolile imunologice, bolile infectioase sau oncologie. Panã in prezent, in Romania, Janssen a realizat diverse actiuni de dezvoltare durabila printre care se numãrã plantãri de copaci, sanitizarea plajelor, sustinerea unitãtilor protejate in care activeazã persoane cu dizabilitati sau achizitionarea de lucrãri artistice realizate de pacienti care suferã de boli cronice.


Informatii suplimentare:

Carmen Cucul, Strategic Marketing Manager, Janssen Romania, tel. 0725.348.555, email greenjanssen@its.jnj.com

Anamaria Bogdan, Director comunicare, Asociatia MaiMultVerde, tel. 0755.224.816, email mailto:anamaria.bogdan@maimultverde.ro