Junior Achievement Romania (JA Romania) a castigat in 2012 unul dintre premiile MetLife Foundation Entrepreneurial Award, in valoare de 25.000 de dolari, premiul fiind acordat pentru dezvoltarea si implementarea unei inovatii menite sa inspire tanara generatie in demersul antreprenorial.

Initiativa premiata, campania Investeste in educatie, a fost una dintre cele opt care au primit aceasta distinctie la cea mai recenta editie a Junior Achievement USA National Leadership Conference desfasurata in Grand Rapids, Michigan. Premiul este acordat anual, trei dintre premii fiind destinate organizatiilor JA din afara SUA.

Junior Achievement si MetLife Foundation lucreaza in parteneriat de peste 10 ani, in cadrul programului care premiaza inovatia si antreprenoriatul la nivel local, premiul reprezentand un mod de a sustine cu resurse abordarile inovatoare in educatie.

Initiativa premiata, „Investeste in educatie!”, a urmarit implicarea comunitatii de afaceri din Romania in cresterea calitatii educatiei antreprenoriale, economice, financiare si de orientare in cariera in scoli din toata tara si a oferit acces gratuit la materiale, training si experiente extinse de invatare pentru peste 150.000 de elevi si studenti si 2300 de cadre didactice. Pe langa fondurile atrase pentru asigurarea gratuitatii accesului la aceste oportunitati, campania a adus si 2000 de consultanti voluntari din mediul de afaceri in clase din 1000 de scoli, contribuind cu 5000 de ore de voluntariat prin care tinerii au aflat cum functioneaza economia reala si cum se pot pregati pentru provocarile ei.

„Programele JA au un rol vital in pregatirea tinerei generatii pentru a reusi in economia globala si in viata”
, sustine Dennis White, presedinte si CEO al MetLife Foundation. „Suntem incantati sa ne alaturam organizatiei JA in a premia JA Romania pentru inovatie si antreprenoriat, sustinand atingerea obiectivelor in mod inteligent si a impactului in randul tinerei generatii”.

„Suntem recunoscatori MetLife Foundation pentru aprecierea caracterului inovator si creativ al campaniei Investeste in educatie si pentru faptul ca ne sustine in misiunea noastra, de a ne asigura ca exista o apropiere reala intre ceea ce invata tinerii si mediul de afaceri”, a spus Stefania Popp, Director Executiv al Junior Achievement Romania. „Investitiile MetLife Foundation in cadrul programelor Junior Achievement sunt o dovada a angajamentului fata de demersul JA de a sustine succesul in afaceri al tinerei generatii”.

In cel de-al nouazeci si patrulea an de activitate, Junior Achievement continua sa ofere inovatie, sa inspire si sa pregateasca tanara generatie pentru a reusi in economia globala. Premiul pentru antreprenoriat acordat de MetLife Foundation este o modalitate semnificativa de a recunoaste si de a inspira inovatia in cadrul JA prin finantarea programelor curente de antreprenoriat.

 
***
Despre MetLife Foundation
MetLife Foundation a luat fiinta in 1976, pentru a continua traditia indelungata a companiei MetLife de contributie si implicare in comunitate. Angajamentul Fundatiei, de a construi un viitor sigur pentru fiecare persoana in parte si pentru comunitatile de pretutindeni, este reflectat in efortul de a crea noi competente in randul adultilor, de a pregati tanara generatie si de a imbunatati conditiile de viata ale comunitatilor. Pana in prezent, MetLife a oferit granturi de peste 530 de milioane de dolari pentru organizatiile nonprofit care desfasoara activitati cu impact pozitiv asupra comunitatii. Pentru mai multe informatii, vizitati www.metlife.org.

Compania de asigurari MetLife este prezenta in Romania prin Alico Asigurari.

Premiile acordate anual de catre MetLife Foundation recunosc abordarile inovatoare in a inspira si pregati tinerii pentru succes in economia de piata. Junior Achievement Romania a mai castigat acest premiu in 2008, 2009 si 2010, iar in urma castigarii premiului in iulie 2012 a devenit singura organizatie nationala care a castigat acest premiu pentru a patra oara. Premiul a fost acordat pentru campania „Investeste in educatie!”, prin care peste 150.000 de tineri din Romania au beneficiat in anul scolar 2011–2012 de programe educationale pentru succes in economia de piata.

 
Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie nonprofit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide USA si a Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip learning by doing sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1200 de insititutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesati www.jaromania.org.