Asociatia MaiMultVerde a sarbatorit trei ani de proiecte de mediu si implicare in comunitate printr-o actiune in beneficiul Centrului de Plasament ”Robin Hood” din Bucuresti. Voluntarii si prietenii organizatiei au amenajat spatiul verde din curtea centrului, au construit un foisor, iar seara au sarbatorit alaturi de cei 40 de copii si tineri din centru.

 

Dragos Bucurenci si echipa MaiMultVerde i-au avut alaturi pe Amalia Enache si Corina Caragea (Pro TV), Cabral Ibacka, Andreea Patrascu, Adela Popescu, Radu Valcan, Laura Cosoi si Dana Rogoz (Acasa TV), Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Mihai Cristian Atanasoaei, Prefectul Capitalei, Radu Popa (Administratia Lacuri, parcuri si Agrement Bucuresti), Sulfina Barbu (Presedintele Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor), Raluca Lazarut, Mihaela Calin, Alexandra Badoi, Gianina Varga, Gabriela Vranceanu-Firea, Andreea Berecleanu si Andreea Perju (Antena 1), Lucian Mandruta (Antena 2), Bianca Voicu (GSP TV), Radu Naum (B1TV), Giulia Anghelescu si Marian Soci (Radio 21), Malvina Cservenschi (TVR1), Amalia Nastase, Liana si Cosmin Alexandru, Adina Buzatu, Maria Dinulescu, Dorian Boguta, Laura Belecciu, precum si voluntari si prieteni ai organizatiei.

 

Alex Velea, Smiley și Adrian Tutu, castigatorul concursului ”Romanii au talent” de la Pro TV, au susținut un concert pentru cei 40 de copii și tineri ai Centrului de Plasament “Robin Hood” și pentru invitații prezenți.

 

Cu aceeași ocazie, Dragoș Bucurenci, președintele Asociației MaiMultVerde, a anunțat ca a fost admis la Graduate Business School a Universitații Stanford. Programul de MBA oferit de aceasta școala are cel mai mare numar de candidați pe loc de studiu din intreaga lume. Dragoș se va muta in Palo Alto (California) pentru urmatorii doi ani. Din toamna, Doru Mitrana, directorul executiv al MaiMultVerde, va fi noul președinte al Asociației.

 

Dragos Bucurenci si Doru Mitrana au prezentat rezultatele celui de-al treilea an de existenta al MaiMultVerde:

-      18 proiecte desfasurate: Clar si limpede, Gratar curat 2010, Viata dupa colectare, Cicloteque, Livada BCR, Voluntar de profesie, parcurile MaiMultVerde-Raiffeisen Bank, Casuta din povesti, Cursul de plantagistica 2010, studiul pe tema voluntariatului si Monumentul Voluntarului Necunoscut, mai multe actiuni de plantare si curatenie,

-      3.228 de voluntari implicati in proiecte,

-      71.587 de puieti plantati,

-      21,40 tone de gunoi adunat

-      deschiderea a doua noi centre Cicloteque si 52,52 tone de emisii de CO2 reduse din atmosfera,

-      6.500 voluntari abonati la e-newsletterul MaiMultVerde.

 

In 2010, bugetul Asociatiei MaiMultVerde a fost de 812,176 euro. Proiectele Asociatiei MaiMultVerde au fost sustinute de Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC Romania, UniCredit Tiriac Bank, Heineken Romania, Petrom, Grupul CEZ, Fundatia Vodafone Romania, Ernst&Young, BCR, COSMOTE si Ambasada Frantei.

 

La doar trei ani de la infiintare, MaiMultVerde este cea mai cunoscuta organizatie de mediu din Romania, dupa Greenpeace (conform unui studiu realizat de GfK Romania in 2010).

 

Pentru aniversarea a trei ani de activitate, echipa MaiMultVerde a ales tema ”Un an bun se sarbatoreste cu o fapta buna” si Centrul de Plasament ”Robin Hood” din Bucuresti pentru a face aceasta fapta buna. Proiectul aniversar a constat in amenajarea spatiului verde din curtea centrului si construirea unui foisor de lemn. Aceste actiuni au fost realizate cu sprijinul a peste 30 de voluntari si sustinatori care au raspuns apelului MaiMultVerde si au venit in timpul zilei pentru a oferi o mana de ajutor copiilor institutionalizati din centrul de Plasament ”Robin Hood”. Invitatii la eveniment au adus cadouri pentru copii rechizite, haine si incaltaminte, produse de iginea personala, calculatoare, masa de ping pong etc.

 

Alex Velea, Smiley si Adrian Tutu, castigatorul concursului ”Romanii au talent”, au fost surpriza pregatita de Asociatia MaiMultVerde copiilor si tinerilor de la Centrul de Plasament ”Robin Hood”, care s-au bucurat de noul spatiu de joaca si de o petrecere cu vedete pe care o vor tine minte, probabil, toata viata.

 

Evenimentul a fost sustinut de Fundatia Vodafone Romania, BNP Paribas, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC Romania, Violeta’s Vintage Kitchen si MyPoster.

 

Declaratii de presa

 

Dragos Bucurenci, Presedinte MaiMultVerde

 

“Inca de cand am infiintat MaiMultVerde mi-am propus sa construiesc o organizatie care sa-mi supravietuiasca. N-am nicio indoiala ca oamenii de la MaiMultVerde se vor descurca admirabil si in lipsa mea. Nu ma despart cu adevarat de ei pentru ca ne-am indeplinit impreuna cele mai frumoase vise, iar asta leaga oamenii pe viata.”

 

Doru Mitrana, Director executiv MaiMultVerde

 

„Cand totul se schimba in jur, prioritațile par a fi mereu altele, iar crizele de toate felurile nu se mai termina, cand tot ce faci pare un numar de jonglerie in care incerci in fiecare zi sa ții in aer tot mai multe mingi, iar din jur ți se arunca mereu altele și altele, nu poți sa nu te intrebi daca nu cumva e ceva in neregula cu tine, daca nu ești tu baba care se piaptana cand țara arde, iar planeta se scufunda.

 

Cand insa vezi reacțiile participanților la proiecte, dorința crescanda de a ajuta, de a schimba ceva prin forțe proprii, cand vezi sute de voluntari la o acțiune de plantare sau de curațenie, centrele Cicloteque luate cu asalt inca de la deschidere, copiii dand navala, veseli, in parcurile proaspat amenajate pentru ei pe foste maidane, cand vezi statisticile ce indica o creștere considerabila a voluntariatului in Romania, cand vezi

ca știrile despre mediu au devenit ceva obișnuit, iar colectarea selectiva și comportamentul eco au tot mai mulți adepți... atunci toate semnele de intrebare dispar, zambetul iți revine pe fața și increderea in suflet, inspiri adanc și mergi mai departe, facand fapte bune.”

 

Informatii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Director comunicare Asociatia MaiMultVerde,

emailanamaria.bogdan@maimultverde.ro, tel. 0755 224816

 

 

Despre Asociatia MaiMultVerde

 

Asociatia MaiMultVerde, organizatie nonprofit de protectie a mediului, a fost infiintata in ianuarie 2008 de Dragos Bucurenci, Andreea Hoefer, Doru Mitrana si Hanno Hoefer. Asociatia a fost lansata oficial pe 28 aprilie 2008, in cadrul unui eveniment gazduit de Palatul Elisabeta. Din Board-ul Asociatiei fac parte Catalin Stefanescu, Cosmin Alexandru, Dan Hulea, Vintila Mihailescu, Gabriela Massaci, Laura Tampa si Sandra Pralong.

 

Misiunea MaiMultVerde este sa construiasca o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania, iar obiectivul strategic pe care organizatia il urmareste este crearea uneicomunitati active de voluntari care sa produca schimbari durabile in mediul din Romania.

 

Activitatea MaiMultVerde este structurata in jurul a trei directii strategice - aer curat, educatie si voluntariat – iar principalele activitati desfasurate sunt curatenii, plantari, reinverziri, promovarea mersului pe bicicleta si programe de educatie ecologica.

 

Raportul anual de activitate si informatii la zi despre proiectele MaiMultVerde sunt disponibile la www.maimultverde.ro.