Joi, 20 septembrie, ora 18:30, Asociatia Invingem Autismul si Editura Frontiera  va invita la libraria Carturesti Verona, in Str. Arthur Verona 13-15, unde va avea loc lansarea cartii „In zbor barba nu creste”, prima carte din Romania scrisa de fratele unei fetite cu autism.

„In zbor barba nu creste”, este o carte emotionanta  care prezinta situatii reale din viata copiilor cu autism si ilustreaza cu umor modul in care trebuie sustinuta interactiunea cu acestia.

Lansarea va fi insotita de o expozitie de fotografie-eseu despre autorul cartiiHoria Rizea, realizata de catre  Andrei  Pungovschi. Evenimentul de lansare va avea loc in prezenta autorului,  a vedetelor Kanal D precum si a reprezentantilor organizatorilor

Scrisa sub forma unui jurnalcartea este o excelenta ilustrare intr-o nota vesela si optimista a unor intamplari din viata lui Horia Rizea, un baiat de 13 ani, alaturi de Kiti, sora  sa cu autism .  Varsta autorului confera textului o prospetime aparte si transforma lectura intr-o calatorie placuta catre o lume perceputa indeobste in tuse dramatice. Cartea este ilustrata cu desene pe tema „Eu si fratele meu”realizate de copiii din cateva gradinite bucurestene.

Acelasi tip de eveniment va  avea loc si in Vitantis Shopping Center din Bucuresti (22 septembrie), libraria Carturesti si Iulius Mall din Cluj-Napoca (5 octombrie), precum si libraria Carturesti din Iasi (12 octombrie). Campania de promovare a cartii va cuprinde, de asemenea, lecturi sustinute de vedete ale Stilor Kanal D, Horia Rizea si alti frati de copii cu autism in mai multe scoli din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi (cu sprijinul organizatiilor Autism Transilvania si ANCAAR Iasi).

Cartea poate fi achizitionata din librariile Carturesti, de la sediul Asociatiei Invingem Autismul (Soseaua Stefan cel Mare nr. 1-3, Blocul Perla, parter, sector 1, Bucurestisau prin comenzi online pe site-ul Editurii Frontiera: http://editurafrontiera.ro. Pretul cartii este 12 lei .

Evenimentele de lansarejurnalului „In zbor barba nu creste” fac parte din campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala”, initiata de Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul, prin care sunt stranse fonduri din donatii prin SMS la numarul 8842. Aceste fonduri vor ajuta la pregatirea  specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul, precum si la formarea a 100 de cadre didactice din gradinite si scoli de masa in metode de predare pentru copiii cu autism.

Parteneri ai evenimentului de lansare: Vitantis Shopping Center, Librariile Carturesti, AME Design, GodMother, Autism Transilvania, ANCAAR Iasi, Iulius Mall Cluj-Napoca.   

***
Despre Asociatia Invingem Autismul

A fost infiintata in urma campaniei „Impreuna invingem autismul!”  desfasurata in 2008-2009 si are ca misiune imbunatatirea vietii persoanelor afectate de tulburari din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Impreuna invingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obtinerea unei distinctii in cadrul Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011.


Pentru mai multe detalii va rugam contactati:
Ileana Achim, Director editorial, Editura Frontiera, e-mail: office@editurafrontiera.ro, tel: 0736 410 433; Oana Varlan, Coordonator fundraising si comunicare, oana.varlan@invingemautismul.ro, 0741 198 290.