Asociatia Colors va invita in data de 16 mai, de la ora 16, la Centrul de Activitati Colors, din str. Mircea cel Batrân nr. 4 la evenimentul ocazionat de lansarea brosurii “Povesti din patria mea”, din cadrul proiectului  â€œMemorias de minha terra”, defasurat in parteneriat cu YUPI Famalicao, Portugalia.

“Amintiri din patria mea” (Memorias de minha terra) este o initiativa de tineret transnationala, care a facilitate contactul intre generatii (tineri si vârstnici) si culturi (româna si portugheza), crescând totodata voluntariatul in rândul tinerilor, ca o oportunitate pentru auto-dezvoltare si dobândire a unor noi competente.

In timpul proiectului doua grupuri de tineri au pregatit diferite activitati de timp liber pentru seniorii din zonele Famalicao si Brasov. Ei avut totodata ocazia sa afle povestile de odinioara ale seniorilor, din discutii purtate atât la activitati, cât si acasa la acestia. O parte dintre aceste povesti au fost strânse intr-o brosura, in care se regasesc si poze ale seniorilor in diferite ipostaze, realizate chiar de voluntari.

In cadrul evenimentului care va avea loc la Centrul de Activitati Colors veti cunoaste 6 povesti de viata de la 6 seniori din Brasov, implicati in proiectul nostru, ca o reamintire a faptului ca viata este frumoasa si plina de culori la orice vârsta.

Un eveniment similar a avut loc la inceputul lunii aprilie, in zona Famalicao, reprezentând o conferinta care a adus laolalta voluntari, seniori si parteneri din comunitate, precum si povestile lor, la el luând parte si un grup de 5 voluntari Colors din Brasov.

„Amintiri din patria mea” este un proiect finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative Transnationale de Tineret. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
 
Pentru informatii va rugam sa ne contactati pe as_colors@yahoo.com si 0745052151.