Luni, 21 martie 2011, Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution lanseaza la Bucuresti a doua editie a proiectului anual de bike-sharing gratuit destinat centrelor universitare, StudentObike.

Lansarea editiei 2011 a centrului StudentObike ,,Politehnica” va avea loc la ora 10.40, in fata Rectoratului Politehnicii (din cadrul campusului universitar ,,Politehnica’’) iar lansarea editiei 2011 a centrului StudentObike ,,ASE” va avea loc la ora 13.00, in campusul universitar ,,Moxa”.

La lansari vor participa Ecaterina Andronescu, Rector Universitatea Politehnica din Bucuresti, Alina Balacciu, Director Agentia Afi Cotroceni Raiffeisen Bank, Adnana Popa, Director Agenţia Piaţa Romana Raiffeisen Bank si Raluca Fiser, Presdinte Asociatia Green Revolution.

Calendarul lansarilor StudentOBike 2011 din tara este: Iasi - 23 martie, Brasov - 28 martie si Cluj-Napoca - 30 martie.

"Raiffeisen Bank sustine mai multe proiecte de ecologie urbana; dintre acestea promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ a avut rezultate excelente: numai in programul studentObike si in doar 2 luni dupa lansare, 20.500 de studenti au folosit bicicletele din cele 5 centre. Ii incurajam pe toti studentii din centrele universitare Bucuresti, Iasi, Brasov si Cluj sa incerce acest mijloc de transport nepoluant, sanatos si distractiv”, a declarat Corina Vasile, director Comunicare Raiffeisen Bank.

Rezultatele si feedbackul primit de la studenti in editia 2010 ne-au bucurat si pornim cu asteptari si mai mari programul StudentObike de anul aceasta. Pentru editia 2011 ne propunem un numar si mai mare de studenti care sa utilizeze bicicletele noastre si sa constientizeze ca bicicleta este un mijloc alternativ de transport”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Despre StudentObike:
StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din cinci centre universitare, aflate in Bucuresti (doua centre), Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

Editia 2011 a proiectului se desfasura in perioada martie - noiembrie  2011.

StudentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Academia de Stiinte Economice Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Centrele StudentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 500 de biciclete: 200 de biciclete in Bucuresti, 100 in Brasov, 100 in Cluj-Napoca si 100 de biciclete in Iasi.

Bicicletele vor putea fi folosite atat in campusul universitar cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Proiectul StudentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Despre organizatori:
Asociatia Green Revolution promoveaza ecologia urbana si pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Asociatia Green Revolution a realizat, alaturi de Primaria Capitalei, programul ,,Capitala Creste Verde” si a initiat doua proiecte de lege, Legea Picnicului si Legea Colectarii selective in institutiile publice (Legea 132/2010). De asemenea, Asociatia Green Revolution a organizat mai multe seminarii si conferinte, putand fi amintite ,,Romania in drum spre Copenhaga”, ,,Romania si schimbarile climatice”, ,,Romania intre Copenhaga si Cancun”, realizate in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Nu in ultimul rand, Asociatia Green Revolution este organizatoarea primului proiect de bike-sharing gratuit din Romania, ,,La Pedale”, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1. Din mai 2010, Asociatia Green Revolution a demarat primul si cel mai important proiect national de bike-sharing gratuit, ,,I’Velo”, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, Ministerul Mediului si Padurilor si primariiile municipiilor Bucresti, Cluj-Napoca, Tirgu-Mures, Iasi si Constanta. Green Revolution a realizat si primul top al companiilor verzi din Romania – Green Business Index. Pentru mai multe informatii despre Asociatia Green Revolution, va rugam accesati www.greenrevolution.ro.

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 500 in toata tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).
Raiffeisen Bank deserveste aproape 2 milioane de clienti, din care aprox. 100.000 IMM-uri. Banca detine diferite unitati specializate ca “agentii de retail” care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. Friedrich Wilhelm Raiffeisen, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pe segmentul corporatist, Raiffeisen Bank deserveste peste 6.800 companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare. De asemenea, banca are reprezentanti in 8 centre regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora оn orice zona a tarii.
De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor – a lansat primul card de credit co-branded si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.
Pentru mai multe informatii despre Raiffeisen Bank, va rugam accesati http://www.raiffeisen.ro/.

Pentru alte informatii, va stau la dispozitie:

Amalia Precup
- Communication Officer -
ASOCIATIA GREEN REVOLUTION
Telefon: 021/310.63.97
Mobil: 0728.132.977
Fax: 021/316.28 23
Adresa: str. Olteni, nr.3, sect.3, Bucuresti
Email: amalia.precup@greenrevolution.ro
Website: www.greenrevolution.ro, www.green-report.ro