Luni, 7 noiembrie 2011, la sediul Asociatiei Autism Transilvania, a avut loc lansarea oficiala a proiectului „Cresterea calitatii serviciilor oferite de Asociatia Autism Transilvania”

Rotary Club Cluj-Napoca Cetatuie, cu sprijinul Rotary Club of Maumelle, a donat Asociatiei Autism Transilvania un sistem complex de echipamente audio-video si de securitate. De asemenea, s-au donat echipamente IT necesare dezvoltarii Departamentului de cercetare si formare.

Proiectul vizeaza in principal imbunatatirea modalitatii de monitorizare si evaluare a interventiilor oferite de AAT, prin inregistrarea sedintelor de terapie desfasurate in centru. Inregistrarile au ca scop informarea si instruirea  parintilor/apartinatorilor copiilor care beneficiaza de serviciile asociatiei, cu scopul de a eficientiza terapia desfasurata prin generalizarea conceptelor invatate in cadrul terapiei. Totodata, proiectul a urmarit si asigurarea unei infrastructuri tehnologice pentru formare profesionala.

Valoarea totala a proiectului s-a ridicat la 11.800 EURO.

Conferinta s-a desfasurat  in prezenta delegatiilor cluburilor Rotary Club-Napoca Cetatuie si Rotary Club of Maumelle Arkansas, alaturi de parinti si reprezentati ai AAT.

Asociatia Autism Transilvania (AAT) este o organizatie nonguvernamentala, infiintata in august 2006, la initiativa unor parinti puternic motivati, care au copii cu afectiuni din spectrul autist. Societatea nu are scop patrimonial si are ca obiectiv sprijinirea persoanelor cu afectiuni din spectrul autist, precum si a familiilor si a apartinatorilor acestora.