Astazi, 9 februarie 2011, Raluca Fiser, presedinte Green Revolution, Sulfina Barbu (deputat PDL), Carmen Moldovan (deputat PSD), Adriana Saftoiu (deputat PNL) si Attila Korodi (deputat UDMR) au lansat Green Politics - ,,Laboratorul ideilor verzi”, prima platforma de comunicare si acțiune eco comuna, realizata de un ONG de mediu impreuna cu reprezentanții clasei politice.

Green Politics reprezinta o soluție de eficientizare a dialogului dintre clasa politica, ONG-uri, societatea civila, companii si organizații profesionale, in vederea promovarii ecologiei si adoptarii unor inițiative legislative care vizeaza responsabilitate fața de mediul inconjurator.

Green Politics asigura accesul liber si direct al tuturor celor preocupați de acest domeniu la dezbaterile lunare care vor fi organizate sub egida acestei platforme de comunicare.

Cred ca acest proiect poate sa ofere o platforma trasparenta pentru a ajunge la niste legi in domeniul protectiei mediului, despre care sa discutam cu toate partile interesate, pentru ca protectia mediului nu este un deziderat, ci un lucru care ne afecteaza pe fiecare in parte, a declarat presedintele Comisiei de Mediu din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu.

Imi doresc ca acest proiect - inedit pentru clasa politica romaneasca - sa vina in sprijinul celor care au inițiative specifice domeniului si care, din motive independente de voința lor, nu beneficiaza de nici un fel de sprijin politic in promovarea acțiunilor de mediu. Green Politics reprezinta un act de normalitate, un spațiu in care comunicarea are un dublu sens.
Multumim celor patru parteneri ai proiectului, doamnelor si domnilor deputați care au acceptat provocarea noastra si care au demonstrat, astazi, ca ecologia nu are culoare politica, a spus Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

E limpede ca Asociatia Green Revolution, care a avut aceasta initiativa, a plecat de la o realitate destul de trista, ca actuala clasa politica a dovedit in 20 de ani ca nu e capabila sa ia in consens decizii pe legi foarte serioase. Rolul pe care ni l-am asumat aici este ca fiecare, in interiorul propriului partid, sa reuseasca nu sa impuna un punct de vedere, ci sa gaseasca mai degraba un punct de vedere comun, a spus Adriana Saftoiu (PNL).

Cred ca ceea ce am realizat astazi este o premiera pentru ca partide de la putere si din opoziție stam la aceeasi masa, uniți de ceea ce inseamna ”verde”. Pastrand proporțiile, au as asocia acest eveniment cu uniunea social-liberala ce a avut loc acum cateva zile. Sper ca singurele reguli care ne unesc sa fie cele ale unei democrații ecologice, daca vreți, a spus Carmen Moldovan, deputat PSD.

Am analizat daca exista o capacitate a societații romanesti, si nu vorbim aici de politicieni, care sa influențeze decizii publice din domeniul protecției mediului. Și ne-am dat seama ca mai este loc pentru imbunatațirea acestei situații. Am format aceasta echipa si chiar daca nu sunt foarte multe lucruri care ne leaga, pe cele care exista putem construi un dialog, la care sa participe si zona industriei, care intotdeauna este influențata de deciziile legate de protecția mediului, a declarat in cadrul conferintei Attila Korodi, deputat UDMR.

Raluca Fiser, presedintele Green Revolution, a precizat ca la dezbaterile sunt invitati sa participe toti cei interesati de problemele de mediu din Romania. Mai mult, ideile vor fi analizate de catre o echipa de specialisti de mediu si supuse apoi aprobarii legislative.


Asociatia Green Revolution, infiintata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala din Romania care si-a stabilit ca prioritate promovarea ecologiei urbane. Green Revolution este o organizatie care a dovedit ca are capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale. Printre proiectele realizate pana acum au fost: Parlamentul Verde, Capitala creste verde, Green Business Index, I’Velo, La Pedale iar domeniile acoperite au fost colectarea selectiva, transportul sustenabil, cladiri verzi, achizitii verzi, educatie, etc.
 
www.greenrevolution.ro/greenpolitics

Pentru mai multe informatii:


Corneliu Belciug
Project Manager
Asociatia Green Revolution
Phone: 021/310.63.97
Fax: 021/316.28 23
Mobile: 0728.132.981
Email: corneliu.belciug@green-report.ro 
Website: www.greenrevolution.ro    


Amalia Precup
Communication Officer
Asociatia Green Revolution
Phone: 021/310.63.97
Fax: 021/316.28 23
Mobile: 0728.132.977
Email: amalia.precup@greenrevolution.ro 
Website: www.greenrevolution.ro