In perioada 25 – 27 septembrie 2009, Centrul National Iasi al Fundatiei ”Alaturi de Voi” Romania va primi vizita unui grup de 8 tineri membri ai Clubului Tinerilor din cadrul Fundatiei ”Ecoul Cernobilului” Chisinau, R. Moldova. Scopul vizitei este realizarea unui schimb de experienta intre cele doua cluburi, prin participarea celor din Chisinau la o serie de activitati socio-educative impreuna cu beneficiari ai Clubului Tinerilor din Iasi. Tinerii din Moldova vor adapta cunostintele invatate la nevoile beneficiarilor din cadrul Clubului Tinerilor din Chisinau. Activitatea se deruleaza in cadrul proiectului „Incluziune sociala fara frontiere”, realizat de ADV Romania in parteneriat cu Fundatia „Ecoul Cernobilului” Republica Moldova cu finantare de la UNIUNEA EUROPEANA prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova, PHARE CBC 2006.

Pe parcursul celor trei zile se vor desfasura dezbateri pe tema valorificarii eficiente a timpului liber, sesiuni educative privind nevoile afective si sexuale la varsta adolescentei, dezbateri privind discriminarea persoanelor cu dizabilitati si activitati de dezvoltare a abilitatilor de viata independenta.

Clubul Tinerilor ADV s-a dovedit in cei 5 ani de existenta un serviciu de asistenta sociala care a facilitat incluziunea sociala a persoanelor cu HIV, deoarece clubul a devenit in scurt timp de la infiintare, spatiul in care beneficiarii au relationat cel mai usor cu voluntarii si alti tineri din comunitate care au participat la activitati. Programele realizate la Clubul Tinerilor ADV Romania au urmarit dezvoltarea de abilitati de viata independenta, educarea pentru viata in societate, educatia pentru sanatate, imbunatatirea cunostintelor generale si deschiderea pentru dialogul intre persoanele de aceeasi varsta. De la infiintare, Clubul Tinerilor a fost frecventat de 308 tineri cu HIV si 100 neinfectati. Pentru a largi cadrul de dialog si numarul de membri, din martie 2009 exista si un club al tinerilor ...virtual, la adresa web www.clubultinerilor.eu unde lista de noi membri e deschisa.

Urmatoarea activitate importanta din cadrul proiectului „Incluziune sociala fara frontiere” este conferinta transfrontaliera ce va avea loc la Iasi la inceputul lunii noiembrie 2009.

Detalii privind evenimentul pot fi obtinute la tel: 0232-275568, mobil: 0757 110242 sau e-mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Manuela Iftimoaei, coordonator proiect.

Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati: sesizari.phare.proiecte@cfcu.ro