Loredana devine Ambasadorul “Eu sunt! Tu?” si va manifesta in cadrul Marsului Diversitatii in data de 30 iunie.

Asociatia ACCEPT anunta deschiderea celei de a noua editii a GayFest, festival care, in acest an, va avea loc intre 25 iunie si 1 iulie.  O prezenta speciala in cadrul Marsului Diversitatii, evenimentul emblematic al GayFest-ului, o reprezinta Loredana, in calitate de ambasador al programului “Eu sunt! Tu?” al fundatiei PSI Romania, impreuna cu care va defila pentru apararea drepturilor persoanelor gay, lesbiene, bisexuale si transgender. Marsul Diversitatii este organizat in parteneriat de ACCEPT si “Eu sunt! Tu?” si va avea loc in data de 30 iunie, orele 17.00-19.00 (traseul este acelasi din ultimii  ani: Piata Unirii, Piata Constitutiei, Metrou Izvor).

GayFest 2012, organizat de Asociatia ACCEPT, urmareste cresterea vizibilitatii persoanelor LGBT din Romania si promovarea valorilor diversitatii cu scopul eliminarii actelor de discriminare si violenta fata de persoanele LGBT, pentru promovarea unei societati care respecta diferenta si acorda drepturi egale cetatenilor sai.

“Specific acestei editii a GayFest este ca urmarim sa-i facem mai vizibili nu doar pe romanii LGBT, ci si pe prietenii si sustinatorii acestora” spune Irina Nita, directoare Asociatia ACCEPT. „Vocile care cer respect, echitate  si demnitate pentru cetatenii LGBT sunt diverse. Pana la urma, ceea ce ne defineste ca fiinte umane sunt valorile pe care ni le asumam, indiferent de orientarea sexuala sau identitatea de gen a fiecaruia.  Va invitam sa (re)descoperiti alaturi de noi acest  lucru prin teatru, filme, concerte, biblioteca vie, ateliere pe teme diferite si arta comunitara.”Loredana, Ambasador al programului Eu sunt! Tu?, PSI Romania.

Programul evenimentelor din cadrul GayFest poate fi accesat aici

Cu ocazia deschiderii GayFest,  “Eu sunt! Tu?” anunta lansarea  parteneriatului cu Loredana, care se alatura eforturilor de aparare a drepturilor persoanelor gay, lesbiene, bisexuale si transgender in calitate de Ambasador al programului.  Este primul parteneriat de acest fel din Romania si are ca scop combaterea prejudecatilor, stigmatizarii si discriminarii persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender).

“Ii multumim Loredanei pentru simplul dar importantul fapt ca este de partea noastra, pentru ca, din nefericire, prea multi dintre noi, persoanele LGBT, se simt singuri si izolati”,a spus Tudor Kovacs,  manager al programul Eu sunt! Tu?.  “Este pentru prima oara cand ne bucuram de sprijinul declarat al unui artist indragit de romani, care ne recunoaste drepturile, prezenta si calitatile noastre si doreste sa intram intr-o normalitate in care nimeni nu este urat sau exclus pentru felul in care iubeste sau isi simte identitatea de gen.”

“Imi doresc ca valorile dupa care ne conducem viata si actiunile de zi cu zi sa fie iubirea, acceptarea si intelegerea celor de langa noi”,a declarat Loredana.  “Cred in libertate si cred in diversitate. Noi toti suntem diferiti intr-un fel sau altul si frumusetea acestei vieti consta tocmai in diversitate. Am multi prieteni gay, oameni deosebiti, oameni ca noi toti ceilalti, pe care ii admir si ii iubesc pentru ceea ce sunt. Pentru ei si pentru toti romanii LGBT, ma bucur sa pot sprijini actiunile acestora”.

“Cu aceasta ocazie doresc sa fac un apel catre toti romanii heterosexuali si ii rog sa nu le fie teama si sa-si declare deschis sprijinul, numai astfel putem sa schimbam mentalitati. Imi doresc ca, alaturi de persoanele LGBT, sa vad si mii de romani heterosexuali la Marsul Diversitatii din acest an, in acest fel aratand ca le pasa si ca ne indreptam catre o societate care isi asuma opiniile. Eu ii astept cu drag”,a declarat Loredana.

###
Despre ACCEPT
Asociatia ACCEPT este prima organizatie neguvernamentala de drepturile omului din Romania care apara si promoveaza drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel national. Incepand cu 2004, ACCEPT organizeaza anual GayFest, o saptamana de evenimente culturale si de informare adresate publicului larg; primul Mars al Diversitatii a avut loc in 2005 si, incepand de atunci, a devenit elementul emblematic al GayFest.

Despre “Eu sunt! Tu?”
“Eu sunt! Tu?” este un program de prevenire HIV si de construire a comunitatii LGBT, implementat de fundatia PSI Romania. Misiunea “Eu Sunt! Tu?” este aceea de a crea in Romania o comunitate gay mai responsabila, mai unita si mai sanatoasa, prin scaderea numarului de infectii cu HIV si prin cresterea gradului de incredere si solidaritate intre membrii comunitatii. De aceea, titlul programului evoca acea afirmare personala, curajul fiecarui membru al comunitatii de a nu se mai ascunde, dar si un indemn la unitate, la intelegere si conexiune.

Pentru informatii suplimentare legate de GayFest, va rugam contactati Asociatia ACCEPT:
Irina Nita – Directoare Executiva,  e-mail: irina@acceptromania.ro ; tel: 0723 253 441,

Daniela Pri, Coordonatoare  GayFest, e-mail: daniela@acceptromania.ro; tel: 0720 222 378


Programul complet se afla pe www.gay-fest.ro
Pentru informatii legate de parteneriatul dintre Loredana si  programul “Eu sunt! Tu?”, va rugam contactati:

Tudor Kovacs: Manager program “Eu sunt! Tu?” ; e-mail: tkovacs@psi.ro; tel. 0213127235, 0744870718

Alina Mocovan, Ginger PR (pentru informatii de presa): e-mail: alina.mocovan@ginger.ro; tel: 0748028055