Comunicat de presă
Bucureşti, 4 mai 2010„Clar şi limpede” este un proiect demarat de Asociaţia MaiMultVerde şi Ciuc Premium în scopul protejării calităţii apelor din judeţul Harghita. Prin acest proiect, începând cu 15 aprilie, sunt renovate sau amenajate şapte izvoare cu ape minerale din acest judeţ, cu ajutorul voluntarilor MaiMultVerde. Sâmbătă, 8 mai 2010, voluntari MaiMultVerde şi vedete vor participa la renovarea pavilionului izvorului Kirulyfürdő din Băile Chirui. Partenerii proiectului sunt primăriile localităţilor Vlăhiţa şi Luetea.

Harghita este o zonă în care natura a rămas neatinsă, fiind recunoscută pentru calitatea deosebită a apei. Izvoarele minerale din Harghita sunt faimoase pentru proprietăţile lor, atât în România, cât şi în străinătate. Astfel, pentru a proteja şi conserva această resursă, MaiMultVerde şi Ciuc Premium au demarat proiectul „Clar şi limpede”. Activităţile planificate în cadrul proiectului sunt: renovarea sau construirea a şapte pavilioane pentru păstrarea purităţii apelor şi informarea publicului referitor la existenţa acestor izvoare pure, istoria şi importanţa lor .

Malvina Cservenschi, prezentatoarea jurnalelor de dimineaţă de la TVR1, şi voluntari MaiMultVerde vor participala activităţile de renovare, alături de membri ai comunităţilor şi ai partenerilor locali. În data de 8 mai 2010, va fi renovat pavilionul izvorului Kirulyfürdő din Băile Chirui, iar pe 15 mai, izvorul Lobogó din Homorod. Pentru construirea sau renovarea pavilioanelor şi amenajarea zonei din jurul lor se folosesc materiale de construcţie cât mai ecologice (lemn, vopseluri etc.) provenite din zonă, precum şi mână de lucru locală.

Cele şapte izvoare ale căror pavilioane vor fi renovate sunt localizate în zona Vlăhiţa - Băile Chirui - Valea Vârghişului -  Homorod. Izvoarele sunt: izvoarele Festő şi Kirulyfürdő din Băile Chirui, Nádastő, Szeltersz şi Délői  pe Valea Vârghişului, izvorul Lobogó în Homorod şi izvorul Doboşeni. Izvoarele selectate sunt de interes local, ele fiind folosite de comunitatea din zonă şi reprezentând un punct de atracţie pentru turişti.

„Proiectul acesta îşi propune să meargă nu doar la izvoarele din Harghita, ci şi la izvoarele responsabilităţii şi civilizaţiei oamenilor care trăiesc acolo. Vrem să restaurăm aceste izvoare şi să le redăm, împreună cu un viitor mai sănătos, localnicilor şi turiştilor deopotrivă”, a declarat Dragoş Bucurenci, preşedinte MaiMultVerde.

„Berea Ciuc Premium provine din zona Harghita, o zonă în care natura a rămas neatinsă şi care este recunoscută pentru numărul mare de surse de apă de calitate deosebita. Am decis să susţinem Asociaţia MaiMultVerde în realizarea programului „Clar şi limpede”, întrucât acesta se adaptează perfect viziunii de responsabilitate a mărcii Ciuc Premium, de a răsplăti regiunea sa natală, prin protejarea şi conservarea celei mai de preţ resurse a acesteia, apa”, declară Paul Markovits, Director Marketing Heineken România.

Informaţii suplimentare:
Anamaria Bogdan, Manager comunicare MaiMultVerde,
email anamaria.bogdan@maimultverde.ro, tel. 0755 224816
Note pentru jurnalişti

1.    Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii doi ani de funcţionare, 2008 şi 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieţi, a strâns 262 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.
2.    Berea Ciuc Premium este o bere românească de tip pils, produsă doar în fabrica de bere Miercurea Ciuc, o zonă binecunoscută pentru puritatea apelor sale. Această bere este remarcată cu uşurinţă pentru gustul său unic şi calitatea excelentă a ingredientelor sale.