5.000 de puieti au fost plantati cu ajutorul voluntarilor si sustinatorilor organizatiei, continuand astfel lucrarile de intretinere la padurea plantata de MaiMultVerde in Ploiesti, in 2009.
 
Sambata, 7 aprilie 2012, a avut loc a treia actiune de plantare organizata de Asociatia MaiMultVerde din donatiile realizate de sustinatorii organizatiei in cadrul campaniei ”Fa cadou un copac!”. Aproximativ 2000 de persoane au cumparat copacei pentru a-i face cadou celor dragi, donand sume cuprinse intre 10 si 150 de lei. Astfel, 5.000 de puieti au fost plantati cu ajutorul voluntarilor MaiMultVerde pe o suprafata de 10 ha la Ploiesti, reprezentand completari la viitoarea padure plantata pe Soseaua de Centura-Est incepand cu 2009.

Agentia de publicitate G2 Romania si compania CEMPS se numara printre sustinatorii plantarii, “inradacinand” fiecare cate 1.000 de copacei din viitoarea padure. Partenerul actiunii de plantare a fost Serviciul de Gospodarire Urbana Ploiesti.

Puietii de stejar, paltin, frasin si alte cateva specii ajutatoare au fost plantati de voluntarii MaiMultVerde si de sustinatorii care au facut donatii in cadrul campaniei ”Fa cadou un copac!”. Actiunea de plantare a puietilor face parte din lucrarile de intretinere pe o perioada de cinci ani pe care MaiMultVerde le realizeaza la parcela de 10 ha impadurita in 2009. Atunci au fost plantati 50.000 de puieti, iar in 2010 si 2011, MaiMultVerde si Serviciul de Gospodarire Urbana din Ploiesti au revenit cu lucrari de intretinere si completari.

Campania ”Fa cadou un copac!” a fost sustinuta de CEMPS si Agentia de publicitate G2 Romania, care le-au facut cadou cate 1.000 de puietiangajatilor, partenerilor si clientilor.

“Pentru ca nu in fiecare zi ne gandim la mediu, dar de fiecare data cand iesim din birouri ne alinta pomii infloriti sau simpla lor umbra, imbratisam si noi de aceasta data o campanie mare printr-un gest frumos. Am inlocuit felicitarea traditionala pe care cu drag o trimiteam la sfarsit de an cu un copacel. Astfel, prin vocea voluntarilor din Asociatia MaiMultVerde si prin buna lor mobilizare, agentia de publicitate G2 Romania “va planta” cu ajutorul lor 1.000 de puieti la Ploiesti. Ne bucura intiativa Asociatiei, asa ca transmitem si noi mai departe “Fa cadou un copac!” pentru o tara cu MaiMultVerde”, a declarat Florentina Ciocanea, BTL Senior Account Manager la G2 Romania.

Campania „Fa cadou un copac!” a inceput in decembrie 2010, pornind de la necesitatea strangerii de fonduri pentru impadurirea Romaniei. Oricine face o donatie de 10 lei catre MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Prima etapa a campaniei s-a incheiat la inceputul lunii aprilie 2011, cand au fost plantati 5.000 de puieti de stejar, frasin, tei si par corcodus la Snagov, din donatiile adunate in perioada decembrie 2010-martie 2011. Donatiile adunate in perioada aprilie-octombrie 2011 au fost folosite pentru a completa cu 6.000 de puieti aceleasi 10 ha de teren pe care MaiMultVerde a inceput sa le impadureasca in 2009 pe Soseaua de Centura-Est la Ploiesti.

Campania ”Fa cadou un copac!” continua pe www.maimultverde.ro/sustine, iar cei doritori sa o sustina si sa daruiasca un copac unei persoane dragi pot vizita site-ul si face o donatie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei. Apoi, un copacel sau mai multi, in functie de suma, va fi plantat in numele lor de catre voluntarii MaiMultVerde. Cel sau cea care face donatia primeste pe e-mail confirmarea si o felicitare editabila pe care o poate pastra sau oferi unei persoane dragi. Pe termen lung, persoana care face donatia sau cea care primeste cadou copacelul va primi informatii despre actiunea de plantare si participarea la ea, iar ulterior acesteia, despre evolutia copaceilor plantati.

Ce reprezinta, de fapt, donatia realizata pentru MaiMultVerde? Plantarea unui copac inseamna un aer mai curat prin reducerea cantitatii de dioxid de carbon din atmosfera, reabilitarea unor zone in curs de desertificare si a celor afectate de inundatii si alunecari de teren prin actiuni de impadurire, precum si 
oportunitati de voluntariat pentru mediu si sansa de a participa la actiuni de plantare pentru voluntari. Mai multe informatii despre campania de donatii se gasesc la www.maimultverde.ro/sustine.
 

***
Note pentru jurnalisti:
Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii patru ani de functionare, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.


Informatii suplimentare:
Andreea Popescu, asistent comunicare Asociatia MaiMultVerde, tel. 0746 050011, email andreea.popescu@maimultverde.ro