MaiMultVerde si Ernst & Young, in parteneriat cu Administratia Domeniului Public Ploiesti, vor impaduri 10 hectare de teren in Ploiesti prin proiectul „Cursul de plantagistica”. Intre 19 si 29 noiembrie 2009, 300 voluntari MaiMultVerde si 100 de angajati Ernst & Young isi propun sa planteze aproximativ 50.000 de puieti, contribuind astfel la reducerea poluarii intr-o zona afectata de activitatile industriale. 

Proiectul de impaduriri de la Ploiesti are ca scop imbunatatirea mediului intr-o zona indelung afectata de activitati industriale. Plantarea a 50.000 de puieti de stejar pedunculat, frasin, paltin si alte specii ajutatoare va contribui la imbunatatirea calitatii aerului si solului, acesti puieti actionand ca o bariera de protectie impotriva poluarii.

Timp de sapte zile – 19, 20, 21 noiembrie si 26, 27, 28, 29 noiembrie – voluntari MaiMultVerde si angajati Ernst & Young vor planta puietii si vor ajuta la constientizarea importantei unui mediu sanatos in aceasta comunitate. In ziua de 28 noiembrie, voluntarilor li se vor alatura o serie de personalitati publice. De asemenea, la plantari vor mai participa Camelia Horlaci, Country Managing Partner la Ernst & Young si Andrei Volosevici, Primarul Municipiului Ploiesti.

In fiecare zi, la plantare sunt asteptati peste 100 de voluntari recrutati de pe platforma online www.maimultverde.ro, din randul angajatilor Ernst & Young si din randul comunitatii din Ploiesti. 

Note pentru jurnalisti:
Asociatia MaiMultVerde, organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primul an de functionare, 2008, MaiMultVerde a lucrat cu peste 8.000 de voluntari, a plantat 107.000 puieti, a strans 94 de tone de deseuri, a deschis primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque, a derulat doua campanii  nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primul an a fost de peste 1.100.000 de euro, fonduri integral obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

Ernst & Young este una dintre cele mai mari companii la nivel mondial in domeniul serviciilor de audit financiar, consultanta fiscala si consultanta in tranzactii, avand peste 144.000 de angajati in intreaga lume. In Romania, Ernst & Young s-a impus ca unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale chiar de la infiintarea sa in anul 1992. Cu o echipa formata din 450 de angajati, Ernst & Young ofera Romania servicii de audit si consultanta unor clienti prestigiosi – de la firme multinationale la mari companii romanesti. In Romania Ernst & Young are birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.

MaiMultVerde                                     
Anamaria Bogdan, Manager comunicare                 
anamaria.bogdan@maimultverde.ro                        
0755 224816                                                            

Ernst & Young
Elena Badea, Marketing Coordinator
elena.badea@ro.ey.com
021 4024093