Doar o zi pana la Gala Studentilor Romani din Strainatate. A mai ramas o singura zi pana la evenimentul organizat de LSRS, Gala Studentilor Romani din Strainatate. In data de 8 ianuarie 2013 vor fi anuntati si premiati cei mai buni studenti si absolventi romani din strainatate pentru anul academic 2011-2012 inscrisi in competitia LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate. Evenimentul va avea loc maine, incepand cu ora 18.00, la Palatul Parlamentului, in sala C.A.Rosetti.

Lansare SMART Diaspora. Strategia Multidimensionala de Atragere in Romania a Tinerilor din Diaspora va fi inaintata autoritatilor si va fi facuta publica in cadrul aceluiasi eveniment. Inainte de definitivarea propunerii de Strategie, LSRS a transmis spre consultare in 12 dintre filialele si reprezentantele participante la proiect setul de recomandari continut in acest document. Peste 200 de studenti si absolventi romani din strainatate le-au consultat si analizat in cadrul unor dezbateri „offline” si „online”, care au avut loc in perioada 10 noiembrie – 15 decembrie 2012 in comunitatile LSRS din Austria, Belgia, China, Danemarca, Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania, Statele Unite ale Americii si Suedia. Dezbaterile au avut ca tema comuna provocarile, oportunitatile si solutiile privind revenirea in Romania a tinerilor inalt calificati din strainatate si au contribuit substantial la consolidarea Strategiei.

Adunarea Generala a Studentilor Romani din Strainatate. Adunarea Generala a avut loc vineri, 4 ianuarie, ora 15:00  in sala Aula Magna a Academiei de Studii Economice Bucuresti. Anul acesta, membrii s-au intalnit nu doar pentru a prezenta raportul de activitate a Ligii pentru 2012, ci si pentru a cunoaste candidatii la functiile de conducere a LSRS. Conform Statutului LSRS, neintrunirea cvorumului necesar pentru validarea alegerilor presupune reconvocarea online a Adunarii Generale. Votul se desfasoara online printr-o platforma de votare profesionista. Membrii LSRS cu drepturi depline pot vota candidatii la conducerea LSRS in sistem electronic pana in data de 8 ianuarie 2013, ora 18:00.