Miercuri,  29 februarie 2012, va avea loc prima sesiune de informare din cadrul programului „Fondul pentru Inovare Civica”, lansat recent de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC). Programul isi propune ca in urmatorii 5 ani sa investeasca  in comunitate peste 2 milioane de dolari.

Fondul pentru Inovare Civica este o noua linie de finantare, menita sa sprijine initiativele de ordin civic ale sectorului neguvernamental din intreaga tara. Programul este sustinut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust), OMV Petrom si Raiffeisen Bank. Sesiunea de informare va avea loc miercuri, 29 februarie, la Palatul Parlamentului, intre orele 11.00 – 14.30, in Sala de Expozitie “Constantin Brancusi”, Strada Izvor nr 2-4, intrarea A 3 (vis-a-vis de Parcul Izvor), Bucuresti.


FDSC organizeaza in data de 29 februarie 2012 la Bucuresti, prima sesiune de informare din cadrul Fondului pentru Inovare Civica. Evenimentul urmareste, pe de o parte, furnizarea informatiilor generale cu privire la Programul de finantare, iar pe de alta parte, oferirea de  raspunsuri la intrebarile adresate de participanti privind aspecte specifice legate de pregatirea proiectelor. Sesiunea de informare de la Bucuresti este prima dintr-o serie de evenimente care vor avea loc in intreaga tara. La eveniment sunt asteptati reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, ai autoritatilor si institutiilor publice si mass media.

Sesiunea de informare va avea loc la Palatul Parlamentului, intre orele 11.00 – 14.30 in Sala de Expozitie “Constantin Brancusi”, Strada Izvor nr 2-4, intrarea A 3 (vis-a-vis de Parcul Izvor), Bucuresti.

Organizatiile neguvernamentale sunt rugate sa confirme prezentei la acest eveniment completand formularul de inscriere pana cel tarziu marti,  28 februarie 2012, ora 16.00, persoana de contact: Cristian Ticu, email: cristian.ticu@fdsc.ro.

Fondul pentru Inovare Civica va sprijini organizatiile neguvernamentale prin doua tipuri de scheme de grant: Cererea de propuneri de proiecte, care va fi lansata anual si Fondul de Actiune Rapida, care va sprijini proiecte care creeaza cadrul prielnic sau care pun in dezbatere participarea cetatenilor la elaborarea si adoptarea deciziilor publice.

Detalii complete despre Fondul pentru Inovare Civica sunt disponibile pe site-ul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Fondul pentru Inovare Civica este sprijinit financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, OMV Petrom si Raiffeisen Bank, parteneri ai proiectului din partea mediului de afaceri din Romania si alti donatori privati din Romania.

***
Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile
FDSC este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. In cei peste 15 ani de activitate, FDSC a acumulat o vasta experienta in gestionarea si alocarea fondurilor catre organizatii neguvernamentale - peste 1700 de proiecte finantate, cu un buget total de peste 70 de milioane de euro. Uniunea Europeana (programele Phare adresate societatii civile), Banca Mondiala, Charity Know How, USAID, Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (Fondul ONG 2004 – 2009) sunt cativa dintre donatorii pentru care FDSC a realizat managementul programelor de finantare derulate in Romania. www.fdsc.ro


Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust)
Trust for Civil Society  in Europa Centrala si de Est (CEE Trust) este o organizatie neguvernamentala de interes public, independenta, inregistrata in Statele Unite ale Americii, care promoveaza dezvoltarea societatii civile din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia. CEE Trust a fost conceput ca un mecanism de facilitare a tranzitiei catre retele de organizatii si de cetateni, independente, active si viabile care actioneaza pentru binele public. In vederea atingerii acestui scop, CEE Trust vine in intampinarea nevoii de finantare a organizatiilor neguvernamentale si a altor entitati active in societatea civila pentru consolidarea increderii in fortele proprii si dezvoltarea capacitatii. www.ceetrust.org


OMV Petrom
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie.
Strategia Petrom de implicare in comunitate initiata la inceputul anului 2007 raspunde nevoilor societatii romanesti si a comunitatilor in care compania isi desfasoara activitatea prin initiative care vizeaza angajamentul pe termen lung fata de dezvoltarea economica durabiaa a comunitatilor, stimularea spiritului civic si antreprenorial si identificarea solutiilor care sa genereze efecte pe termen lung. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business. www.petrom.com


Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, membra a Raiffeisen Bank International, una dintre cele mai mari retele bancare din Europa Centrala si de Est si cel mai mare grup bancar de origine austriaca. Raiffeisen Bank are 542 de agentii in 210  localitati, sediul sau central fiind in Bucuresti. In prezent are aproape 6.000 de angajati.
Politica de implicare in comunitate a Raiffeisen Bank presupune atat proiecte cu un format propriu, cat si parteneriate cu ONG-uri care deruleaza proiecte in concordanta cu valorile bancii. Raiffeisen Bank sustine proiecte din domenii precum: arta si cultura romanesti, educatia (financiara sau non-financiara), ecologie urbana, promovarea sportului ca stil de viata sanatos, sustinerea categoriilor defavorizate. Potrivit raportului de CSR din 2010, banca a investit 5,1 milioane RON in programe comunitare (conform metodologiei de raportare London Benchmarking Group), suma total investita de banca impreuna cu angajatii, clientii si partenerii depasind 6,2 milioane RON. Numarul beneficiarilor programelor comunitare proprii ale Raiffeisen Bank si a celor sustinute de banca a depasit 286.000 de persoane. www.raiffeisen.ro


Pentru informatii oficiale despre Fondul pentru Inovare Civica, accesati: www.fdsc.ro