60 de zile de crowdfunding. Minim 200 de prefinantari. 150 lei albumul + un print foto semnat A4 cadou+ transport inclus.

Autorii web documentarului www.mandriesibeton.ro  - despre transformarile recente  petrecute in satele traditionale, in mod special in cele din Tara Oasului si Maramures, in urma masivei plecari la munca in strainatate - si-au propus sa tipareasca primul album foto sustinut integral de cititori.

Albumul va exista doar daca minim 200 de oameni si-l doresc si il platesc in avans. Povestea transformarii satului romanesc  se vrea tiparita intr-o varianta premium, format A4+, cu aproximativ 200 de pagini color si texte, in coperte cartonate.

Doar cei care cumpara albumul in avans il vor primi cu o dedicatie, alaturi de un print foto A4 la alegere, iar numelor lor va fi mentionat ca multumire in album. Transportul in tara este gratuit.

Daca banii se vor strange si albumul va fi tiparit, cei care au contribuit  il vor putea primi chiar de la autori, care planuiesc in septembrie  o caravana Mandrie si Beton in care sa distribuie personal albumele cumparate in avans.

Daca pana pe data de 8 iunie nu se vor strange cel putin 200 de precomenzi, banii vor fi returnati, iar albumul nu va aparea.

Pentru mai multe detalii si modalitati de plata - http://www.mandriesibeton.ro/albumul.php


 
***
Despre „Mandrie şi beton”

Proiectul a fost finantat de World Press Photo, Robert Bosch, Institutul Cultural Roman Paris si Administratia Fondului Cultural National Roman. S-a desfasurat pe o perioada de 3 ani (2009-2012) si s-a finalizat printr-o serie de  expozitii fotografice (Bucuresti, Berlin, Zagreb, Belgrad, Sarajevo) si un documentar web. Proiectul a fost publicat atat in tara (Elle Magazine, Adevarul, Igloo, Decat O Revista, Zeppelin), cat si in presa internationala  - Bloomberg Business Week (USA), New Statesman (UK), Alternatives Internationales (FR), Southern People Weekley (China Magazine).

Petrut Calinescu  este un fotograf roman independent, licentiat in Jurnalism si Stiintele Comunicarii. A lucrat pentru principalele cotidiene din Romania ca fotograf, iar astazi este reprezentat de agentia londoneza Panos Pictures. Fotografiile lui au fost publicate in National Geographic, Esquire, New York Times, Courrier International, The Times, Business Week, Paris Match, Financial Times. 

Portofoliul sau poate fi vazut pe www.petrut-calinescu.com