Primul eveniment al Campaniei este Maratonul Contra Cancer care va debuta pe data de 2 octombrie, Ziua LiveSTRONG, zi mondiala de actiune si celebrare a supravietuirii.

Organizarea Maratonului Contra Cancer are ca scop strangerea de fonduri pentru programele de asistenta psiho-sociala dezvoltate de Asociatia Little People, menite sa imbunatateasca sansele de supravietuire a copiilor si tinerilor care lupta impotriva cancerului.

Campania Contra Cancer poate fi sprijinita de publicul larg printr-un SMS, prin care oricine poate dona 2 euro Asociatiei Little People.  Acest numar va fi facut cunoscut reprezentantilor presei vineri, 30 septembrie 2011.

Iulian Novac si Marian Gabriel, alergatori profesionisti inspirati de semnificatia si amploarea la nivel mondial a zilei LiveSTRONG, in parteneriat cu Asociatia Little People si Fundatia Lance Armstrong din Statele Unite ale Americii, vor da startul cursei de 700 de kilometri cumulat, care va fi parcursa in 7 zile, din Sfantul Gheorghe pana la Bucuresti.

Traseul de alergare va uni in forma literei C (contra cancer) urmatoarele localitati: Sf. Gheorghe, Brasov, Rucar, Vulturesti, Goranesti, Fusea din Deal, Buftea si Bucuresti. Startul Maratonului va fi dat dupa conferinta de presa de la ora 09:00, din incinta Hotelului Park (str. Gabor Aron nr. 12-14), Sf. Gheorghe. Totodata, pe 2 octombrie vor fi organizate campanii de strangere de fonduri, realizate prin intermediul bratarii galbene cu inscriptia Temerarii stiu ca se poate –Poti Si Tu! la Timisoara, Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca, orasele in care se afla principalele sectii onco-pediatrice din tara si unde Asociatia Little People isi desfasoara zilnic programul de suport al pacientilor.

Pe  data de 3 octombrie alergatorii vor ajunge la Brasov, unde la ora 10:00, in incinta Primariei Municipiului Brasov (Bd. Eroilor nr. 8) va fi organizata o conferinta de presa. Dupa finalizarea conferintei de presa alergatorii isi vor relua cursa.
 
Maratonul Contra Cancer se va incheia in data de 9 octombrie prin parcurgerea ultimilor 42 de km la Bucharest City Marathon. Iulian Novac si Marian Gabriel, alaturi de membrii Clubului Temerarii din Bucuresti vor fi acompaniati de Excelenta Sa Ambsadorul Marii Britanii la Bucuresti si echipa Ambasadei Britanice.

Pe data de 10 octombrie intentionam sa stabilim o intalnire cu Presedintele Romaniei sau Ministrul Sanatatii, prin care dorim sa ii inmanam personal o scrisoare oficiala din partea miscarii globale LiveSTRONG, alaturi de simbolul luptei impotriva cancerului la copil, bratara galbena cu inscriptia “Temerarii stiu ca se poate – Poti Si Tu!” si de steagul Romaniei care va fi semnat pe intregul traseu al cursei de invingatori in lupta cu cancerul, sustinatori si personalitati publice! Totodata, alergatorii pot oferi reprezentantilor media intervuri cu cele mai autentice momente petrecute pe parcursul celor 7 zile de maraton.

Inspirati de cauza pentru care lupta membrii Clubului Temerarii, voluntarii Little People si alergatorii maratonului doresc sa ofere informatii publicului larg si reprezentantilor presei prin acordarea de interviuri, interventii in emisiuni televizate si stiri. Pe adresa de Faceboook a Asociatiei Little People pe site-ul si blogul www.contracancer.org puteti gasi informatii actualizate zilnic, interviuri, materiale video si fotografii surprinse pe parcursul evenimentelor.

Cu deosebita stima,
Katie Rizvi
Vice-presedinte Asociatia Little People Romania
katie@thelittle-people.org
0745821573
www.thelittlepeople.ro