Dar din dar se face ... Mos Nicolae! – asa s-a si intamplat, la Iasi, la Targul National al Unitatilor Protejate organizat in 4-5 decembrie 2010, de catre Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania, la Hotel Unirea.

Cumparatorii au apreciat produsele realizate in unitatile si atelierele protejate, expuse la cele 35 de standuri amplasate in Sala Cuza si au inteles ca persoanele cu handicap care lucreaza in aceste structuri pot face si obiecte de calitate, dovada vanzarile, care in cele 14 ore cat a fost deschis targul, au depasit suma de 12000 lei.

Reactia publicului a fost incurajanta mai ales, ca au fost expuse produse ornamentale de Craciun,  tablouri, felicitari, produse din sticla si ceramica, produse vestimentare si costume de carnaval pentru copii, bijuterii hand-made, aranjamente florale. 

Targul National al Unitatilor Protejate a avut ca scop promovarea, intr-o modalitate business, a produselor si serviciilor realizate in cadrul a diferitor structuri de economie sociala din Romania de catre persoane cu dizabilitati si consideram ca si-a atins tinta. 

In cadrul targului, cei 200 de participanti au luat parte la dezbateri, sesiuni de comunicari pe tema economiei sociale, au prezentat experienta proprie, proiecte aflate in implementare, studii si analize in domeniu.

Business dinner-ul a oferit posibilitatea oamenilor de afaceri sa cunoasca oferta de servicii si produse realizate in cadrul unitatilor protejate si avantajele pe care le pot avea in baza Legii 448/2006, asa cum a subliniat si d-na Angela Achitei, presedintele ADV Romania : ”in cadrul acestui eveniment am incercat sa aducem in acelasi punct de interes, mai multe categorii sociale: cei care fac activitati de economie sociala - oferindu-le posibilitatea de a se cunoaste, de a dezvolta parteneriate si de a comercializa produse, comunitatea - invitata sa achizitioneze produse si sa vada ca si o persoana cu handicap este un angajat de succes si nu in ultimul rand, mediul de afaceri - pentru care contractul cu o unitate protejata autorizata poate fi de interes din perspectiva avantajelor fiscale si a responsabilitatii social corporatiste”. 

La aceasta prima editie a Targului National al Unitatilor Protejate au participat peste 200 de parsoane din mai multe judete din tara: Arad, Bacau, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vaslui, Valcea si municipiul Bucuresti. 


Targul National al Unitatilor Protejate a fost realizat in cadrul proiectului „Primul pas spre o viata independenta” implementat de ADV Romania in parteneriat cu Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale - Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap si Consiliul Judetean Iasi -Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi - cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale". "Investeste in oameni!".


Detalii pe www.unitatiprotejate.ro  sau la tel 0740.513864, mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Mihaela Munteanu, coordonator PR ADV Romania.