ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltarea durabila si Dentas Romania S.R.L. au semnat un parteneriat pentru a creste capacitatea de colectare a deseurilor de hartie de la firmele ce vor  sa recicleze prin  programul ViitorPlus  “Recicleaza pentru copaci”.

Noul parteneriat ViitorPlus – DentasRomaniapermite extinderea programului prin cresterea numarului de firme si persoane fizice care se pot inscrie sa recicleze hartie si carton.

Va puteti inscrie in acest program si a va demonstra respectul pentru mediul inconjurator, indeplinind urmatoarele conditii : sa fiti din Bucuresti, sa oferiti deseuri de hartie si carton in cantitati de minim 80kg,  hartia trebuie sa fie netocata, neplastifiata si nelucioasa, respectiv sa contribuiti cu  o suma modica pentru acoperirea cheltuielilor administrative. Dentas Romania va colecta hartia de la majoritatea beneficiarilor din program si o va duce direct la reciclat in fabrica de cofraje de oua pe care firma o detine. Fondurile obtinute din valorificarea deseurilor de hartie vor fi folosite pentru plantarea de copaci prin proiectul “Adopta un copac!”- un alt proiect ViitorPlus.

 “Prin acest parteneriat, noi ne asiguram de faptul ca deseurile de hartie ajung direct de la companiile care le colecteaza la compania care le recicleaza, adica Dentas. Toti cei care colecteaza selectiv deseurile de hartie si isi doresc ca acestea sa se transforme in copaci, ne contacteaza pe noi. Daca deseurile de hartie  indeplinesc anumite conditii, noi transmitem comenzile celor de la Dentas. Acestia colecteaza deseurile si le ofera beneficiarlor pe loc un bon, care atesta cate kilograme de hartie merg la reciclat, informatie ce ajuta companiile in diverse raportari, inclusiv pentru mentinerea certificarii  ISO 14001.”, declara Teia Gavrilescu, Presedinte ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila.

“Recicleaza pentru copaci” este coordonat de ViitorPlus din iunie 2009. Transportul deseurilor de hartie organizat de ViitorPlus, impreuna cu Dentas Romania, este doar una dintre posibilitatile de reciclare pentru copaci oferite de acest program. Mai exista inca doua optiuni. Una este ca firmele sau persoanele fizice din Bucuresti sa duca singure deseurile de hartie si chiar de aluminiu, PET si folie de plastic la depozitul colectorului de hartie  partener, CamiComexim, si sa mentioneze ca doresc ca valoarea deseurilor sa fie donata Asociatiei  ViitorPlus. Cealalta optiune presupune ca doritorii sa se inscrie pe lista ViitorPlus de reciclare, iar cand sunt suficiente solicitari asociatia inchiriaza o autoutilitara pentru colectarea deseurilor de hartie (momentan astfel de transporturi se organizeaza de maxim 2 ori pe luna).

Rezultatele programului din iunie 2009 pana in prezent pot fi rezumate astfel: au fost reciclate 46.500 de kg de deseuri (hartie, carton, dar si PET-uri, folie de plastic si DEEE), aproape 200 de arbori vor fi adusi la maturitate (se planteaza 2.400 de puieti doar in primul an), iar aproape 700 de arbori maturi au fost salvati de la taiere (rezultate remarcabile considerand ca o tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 15 arbori maturi).

 Firmele care doresc sa recicleze pentru copaci pot afla detalii pe www.viitorplus.ro/recicleazapentrucopacisau pot solicita informatii despre inscrierea in program printr-un e-mail la reciclare@viitorplus.ro .

***
ViitorPlus -asociatia pentru dezvoltare durabila - este o organizatie neguvernamenta, non-profit, infiintata pentru a stimula si contribui la transpunerea in practica a conceptului de dezvoltare durabila la nivel de indivizi, organizatii si comunitati. Din 2006 ViitorPlus implementeaza proiecte de impadurire, reciclare, productie si consum durabil, integrare socio-profesionala, educatie si demersuri legislative pentru dezvoltare durabila. Cele mai cunoscute proiecte ViitorPlus sunt: “Adopta un copac!”, „RECICLETA” si „Sacosa de panza”.

Dentas Paper Industry Inc. este o filiala a Cafer Sadık Abalıoğlu Holding.   Dentas Paper, prin activitatea sa de productie de ambalaje din fibra modelata de hartie, este lider de piata in fabricarea de ambalaje pentru oua si detine 79,3% din actiunile Dentas Packaging and Paper Industry Inc., care este o societate pe actiuni. Pentru a avea acelasi succes si in zona balcanica, la sfarsitul anului 2003 a fost infiintata Dentas Romania SRLal carei capital social este in intregime proprietatea Dentas Paper Industry, Inc.   Dentas Paper Industry, cu productia sa de circa 240 milioane de cofraje si caserole care echivaleaza cu aproximativ 70% din piata interna, a castigat in mod justificat aprecierea si increderea clientilor sai si a devenit lider de piata lasand mult in urma concurenta.   Dentas Paper continua sa se dezvolte prin aplicarea de politici investitionale la nivel international, prin productia de ambalaje pe baza de celuloza, ecologice, sigure si igienice, prin utilizarea de tehnologii inovatoare in domeniu, in lumina principiilor holdingului: “oamenii sunt pe primul loc” si „extinde ceea ce a fost luat de la comunitate si imparte cu comunitatea”.www.dentaskagit.com.tr / www.dentas.ro / www.abalioglu.com.tr