”Portret de Voluntar” este o publicatie care isi propune sa surprinda diversitatea voluntarilor si a activitatilor pe care acestia le desfasoara. Pro Vobis va invita sa propuneti un portret de voluntar de colectie pentru editia a treia a publicatiei care va fi lansata cu ocazia zilei de 5 decembrie 2009, Ziua Internationala a Voluntarilor. Publicatia s-a bucurat de un succes deosebit cu ocazia primelor doua editii, devenind deja pentru multe organizatii un mijloc recunoscut de a evidentia meritele voluntarilor si de ale multumi pentru implicarea si daruirea lor!

”Portret de Voluntar”  va cuprinde anul acesta 50 de portrete care ilustreaza cat mai complet diversitatea oamenilor si a faptelor! Publicatia va fi disponibila atat in format electronic cat si fizic.

Puteti vedea editia 2008 a acestei publicatii accesand pagina http://www.voluntariat.ro/download/Portret_de_Voluntar_2008.zip si editia din 2007 accesand pagina http://www.provobis.ro/downloads/Brosura_Portret_de_Voluntar.zip 

Pentru ca  numarul de voluntari nominalizati s-a dublat in 2008, pentru editia din 2009 va fi facuta o selectie a voluntarilor nominalizati, fiind inclusi in publicatie numai 50 de voluntari. Selectia se va face pe baza domeniului de activitate si a tipului de activitate desfasurat de voluntar asa cum apar ele descrise in formularul de nominalizare, precum si pe baza numarului de ore de voluntariat mentionat in formularul de nominalizare. Pro Vobis isi rezerva dreptul de a selecta voluntarii astfel incat sa raspunda scopului primordial al acestei publicatii, acela de a evidentia diversitatea tipurilor de activitati pe care voluntarii le pot face si diversitatea voluntarilor. Mentionam ca vor fi acceptate numai nominalizari individuale (nu se accepta nominalizarea de grupuri de voluntari), iar voluntarii care au fost inclusi in primele doua editii ale publicatiei nu vor mai fi inclusi in editia curenta.

Pentru a nominaliza o voluntara/un voluntar, va rugam sa descarcati fisa de nominalizare de pe www.provobis.ro si sa o trimiteti completata si insotita de doua fotografii ale voluntarului nominalizat (una tip portret si una din activitatea de voluntariat) in format .jpg rezolutie 300dpi si sigla organizatiei care nominalizeaza (in format vectorial sau .jpg rezolutie 300 dpi) la adresa de e-mail voluntar@provobis.ro pana luni 26 octombrie 2009 (persoana de contact: Ramona Dragomir, coordonator programe). Fotografiile trebuie atasate mesajului si nu incluse in documentul word.