Fundaţia „Pentru Voi” organizează în perioada 22 – 28 iunie la Poieni Strâmbu, în judeţul Timiş, o nouă şcoală de vară, pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai Centrului de zi „Împreună”.

Evenimentul face parte din proiectul Economia sociala - o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste in oameni!”.

Temele abordate în cadrul şcolii de vară sunt: autocunoaşterea şi autoreprezentarea, relaţiile cu ceilalţi, comunicarea, exprimarea emoţiilor, rolul de adult, comportamentul la locul de muncă. Se vor organiza discuţii, jocuri de rol, jocuri de inter-relaţionare pentru formarea abilităţilor de cooperare şi relaţionare. Din program nu vor lipsi atelierele de creaţie, competiţiile sportive, drumeţiile, plimbările în aer liber, seratele dansante şi tradiţionalul foc de tabără. Toate aceste activităţi vor veni în întâmpinarea nevoii de a se cunoaşte mai bine, de a se accepta pe ei înşişi, de a-şi face noi prieteni. 

Şcoala de vară este un prilej de bucurie, relaxare şi voie bună pentru beneficiarii noştri, ea fiind pentru mulţi din ei singura excursie de care au parte.