Timp de trei zile (28-30 septembrie), la Hotelul Unirea din Iasi se va desfasura cursul de formare „Primul pas spre economie sociala”, pe parcursul caruia, specialistii Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania isi vor invata colegii din tara cum poti crea o sansa in plus unei persoane cu handicap, prin economie sociala.

Cursul, la care participa reprezentantii ai 25 de institutii, atat autoritati locale cat si organizatii neguvernamentale, face parte din proiectul „Primul pas spre o viata independenta”, derulat de ADV Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

"Promovam modelul unitatii protejate autorizate Util Deco pentru ca vrem sa le impartasim si colegilor nostri solutiile gasite la diverse probleme, ajutandu-i astfel sa creeze locuri de munca protejate si sa faca fata provocarilor economice si lipsei de sustinere din partea legislatiei.

ADV Romania isi permite organizarea celui de-al doilea curs in domeniul economiei sociale, din cele trei planificate a fi derulate pe parcursul implementarii proiectului si facem astfel cunoscuta experienta noastra concreta, nu o suma de informatii teoretice. Ne reafirmam astfel rolul de sprijin consecvent pentru dezvoltarea structurilor de economie sociala, mai ales in conditiile economice actuale, in care piata locurilor de munca ofera extrem de putine posibilitati de integrare profesionala persoanelor cu handicap"- a declarat Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

Dintre rezultatele proiectului „Primul pas spre o viata independenta” mentionam realizarea de schimburi de experienta nationale si internationale intre actori in domeniul economiei sociale, Targul National al Unitatilor Protejate - o premiera in Romania, ce va fi organizat in 4-5 decembrie 2010 la Iasi, precum si lansarea site-ului www.unitatiprotejate.ro , pentru crearea legaturii de tipul cerere - oferta intre unitatile protejate autorizate si companii.

Detalii cu privire la eveniment pot fi obtinute la numarul de telefon 0740-513864, e-mail office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Mihaela Munteanu, coordonator PR ADV Romania.