12 tineri cu dizabilitati mentale au avut sansa la educare si formare profesionala in Centrul de Socializare si Integrare prin Terapie Ocupationala datorita finantarii primite timp de un an de la United Way Romania. Asociatia ALTERNATIVA 2003 a desfasurat din 1 octombrie 2006 pana in 30 septembrie 2007 proiectul “O sansa la independenta” care a avut ca scop creşterea gradului de integrare socio-profesională a tinerilor cu dizabilitati mintale.

Proiectul a urmarit cresterea gradului de independenta pentru tinerii cu dizabilitati intelectuale prin acordarea de servicii directe care sa le ofere posibilitatea autosustinerii financiare deoarece aceasta categorie de persoane reprezinta unul din grupurile marginalizate cu importante dificultati in integrarea sociala si profesionala, ei fiind supusi unor puternice crize emotionale si existentiale, fiind cel mai adesea exclusi de la participarea sociala. Proiectul a avut ca rezultate cresterea gradului de comunicare intre tineri, reducerea comportamentelor lor de esec, recuperarea lor educationala si sociala si dobandirea unor deprinderi si a unor abilitati de autonomie personala si profesionala necesare unei vieti cat mai independente.

Proiectul s-a finalizat cu succes lucru demonstrat de rezultatele obtinute cu beneficiarii directi precum si prin cunostintele dobandite de acestia, programul oferind sansa scoaterii lor din conul de umbra si includerea intr-un adevarat cerc de prieteni alaturi de care vor intreprinde in continuare diverse activitati. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au facut donatii catre United Way Romania facand astfel posibil acest proiect precum si multe altele.

Informatii suplimentare la: Sediul Asociatiei ALTERNATIVA 2003, Str. Fortunei nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel./fax 668 20 27. Persoana de contact: Mihaela Neagu - coordonator proiect.