Asa poate fi prezentat Centru National de Economie Sociala al ADV Romania vizitatorilor Iasului, interesati de dezvoltarea municipiului. Este una din ideile discutate in cadrul vizitei facute azi de dl. Mihai Chiricaviceprimar al Municipiului Iasi, care in cadrul campaniei ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!”, a aflat care este activitatea centrului si ce se realizeaza in atelierele unitatii protejate autorizate Util Deco.

Campania are ca scop promovarea Centrului National de Economie Sociala in randul personalitatilor momentuluiautoritati publice de la toate nivelele, parlamentari, oameni de afaceri si mass media, astfel incat acesti lideri de opinie sa retransmita informatiile aflate aici.

"Sunt sincer impresionat de ce ati realizat cu acest centru, care este un model de buna practica in domeniul economiei sociale, domeniu aflat la inceput in Romania. Este important ca aceasta unitate protejata contribuie major la demersul integrarii pe piata muncii a persoanelor din medii defavorizate si este, de asemenea, de remarcat faptul ca prin aceasta initiativa ati reusit sa atrageti fonduri europene consistente. Sunt bucuros ca acest proiect a pornit de la un parteneriat intre organizatia dumneavoastra si municipalitatea ieseana si va asigur ca primaria va fi un sustinator activ al initiativelor societatii civile, care aduce contributii palpabile in comunitate, asa cum este si acest proiect. Vom fi intotdeauna alaturi de ONG-urile care propun proiecte serioase, cu impact major in spatiul social iesean, acolo unde avem nevoie de cat mai multe interventii de specialitate ale societatii civile, impreuna cu care sa cream un mediu cat mai aproape de obiectivele generale europene, un mediu al egalitatii de sanse si al solidaritatii sociale."- a declarat dl. Chirica.

“Vizitatorul nostru de astazi, viceprimarul Mihai Chirica, este un om cu experienta in administratie  si cred ca este interesat sa puna in valoare orice investitie facuta pentru dezvoltarea unui sector, iar noi, prin activitatea din cadrul Centrului National de Economie Sociala oferim un model de incluziune a 35 de persoane cu dizabilitati care sunt angajate in munca, alaturi de o echipa de profesionisti in asistenta sociala si domenii conexe. Dl Chirica a fost convins de acest aspect prin vizita la atelierele de productiecroitorie, legatorie, arhivare documente, IT, arta mestesugareasca si pictura”este opinia d-nei Angela Achitei, presedinte ADV Romania.
Domnului Mihai Chirica i-au atras atentia serviciul de arhivare si noua oferta de primavara de martisoare si felicitari hand made Util Deco.

Produsele si serviciile realizate de angajatii Util Deco pot fi vizualizate si si achizitionate pe pagina www.utildeco.ro
Campania va continua sa promoveze Centru National de Economie Sociala prin atragerea atentiei asupra importantei acestui domeniu pentru o comunitate care nu plaseaza persoana cu dizabilitate doar ca „abonat” al serviciilor de asistenta sociala, ci si ca persoana independenta care poate crea, produce, trai normal.

Centru National de Economie Sociala a fost inaugurat in 14 septembrie 2012, in satul Uricani, comuna Miroslava, judetul Iasi in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, implementat de ADV Romania,  prin cofinantarea Fondului Social European, prin POSDRU.

Detalii despre eveniment va pot fi oferite de d-na Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .