Joi, 24 februarie, va avea loc cea de a a X-a editie a Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, eveniment de traditie al societatii civile locale, organizat de Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau in parteneriat cu ERSTE Stiftung Austria. Din motive organizatorice, locatia de desfasurare a evenimetului anuntata initial a fost schimbata astfel incat Gala de anul acesta se va desfasura la Restaurantul Green Parc cu incepere de la orele 18:00.

Sub egida 10 ani de premiere a generozitatii, editia a X-a a Galei va fi o autentica sarbatoare a responsabilitatii si implicarii sociale. Toti premiantii editiilor anterioare -  companii locale, institutii si ONG-uri dar si personalitati ale Bacaului - vor fi invitati sa participe si la aceasta editie, pentru a li se recunoaste din nou, la scena deschisa, eforturile depuse in ultimii zece ani in slujba comunitatii locale.

“Toti cei pe care bacauanii i-au votat in anii anteriori ca fiind cei mai dedicati si merituosi activisti sociali, deruland sau sustinand proiecte in folosul comunitatii, vor primi in cadrul editiei aniversare a Galei o noua recunoastere publica pentru eforturile lor. Mai mult decat atat, din randul tuturor premiantilor de pana acum juriul Galei a decis sa ofere cateva premii speciale pentru excelenta si continuitate in slujba comunitatii, acelora care in ultimii zece ani au fost prezenti si s-au implicat constant in sprijinirea proiectelor sociale, educationale, ecologice sau de alta natura si care au avut un impact pozitiv major asupra Bacaului” (Gabriela Achihai, presedinte FSC).  

La eveniment au confirmat deja participarea cateva personalitati de inalt nivel, dintre care mentionam Doamna Alina Serban, Project Manager, Erste Stiftung Austria; Doamna Esther Blythe, Sef Adjunct al Ambasadei Britanice in Romania; Doamna Leslie Hawke, Presedinte Asociatia Ovidiu Rom; Domnul Dragos Benea, Presedinte Consiliul Judetean Bacau;

Ca in fecare an, organizatorii au pregatit invitatilor o seara deosebita care sa marcheze asa cum se cuvine editia aniversara a Galei. Astfel, timp de patru ore cat va dura evenimentul, participantii vor avea posibilitatea sa se delecteze cu momentele artistice pregatite de voluntarii FSC, impreuna cu copiii de la Centrul Mozaic (centru educational destinat copiilor din cartierul bacauan Tache) si formatia DelaFun care va asigura ambientul muzical al serii. Gazda evenimentului din acest an va fi Oana Sirbu o prezenta placuta si obisnuita a evenimentelor de caritate, care va imprima Galei farmecul amintirii anilor de inceput ai fiecaruia dintre noi, cand toate realizarile infaptuite pana acum erau doar vise frumoase si indraznete ale tineretii.

Obiectivul principal al Galei ramane strangerea de fonduri pentru sustinerea proiectelor sociale, educationale si medicale ale FSC, care deservesc peste 16.000 de oameni in intreg judetul Bacau. Din acest motiv, cei mai multi invitati vor fi din partea sponsorilor evenimentului care au inteles mesajul de implicare lansat de FSC. Anul acesta Gala se bucura, pe langa sustinerea oferita de partenerul evenimentului ERSTE Stiftung si de importante contributii financiare din partea altor companii si organizatii locale si nationale. Astfel Sponsorii de Diamant ai Galei sunt Asociatia Ovidiu Rom, E-on Romania, Agricola International si Dedeman. Sponsor de Aur al evenimentului este Banca Italo-Romena, iar Sponsorii de Argint sunt BRD Groupe Societe Generale, OTP Bank, Estrade, Rotary Club, Hello Shopping Park. Acestora li se adauga alte 11 firme locale care vor participa ca sponsori cu diverse contributii financiare sau materiale necesare pregatirii evenimentului, dar si premii pentru tombola serii.

Alte momente de maxim interes ale evenimentului vor fi licitatia si tombola serii. La licitatie cei mai generosi participanti vor putea intra in posesia unor obiecte si pachete de servicii interesante si atractive. Astfel pentru marile companii prezente in sala, Radio Zu, unul dintre partenerii media ai evenimentului, ofera un pachet publicitar cuprinzand un spot de 30 de secunde cu 100 de difuzari la noua statii ale postului din Bacau si restul Moldovei. La tombola vor fi oferite deasemenea premii interesante, marele premiu al tombolei urmand a fi un televizor LCD oferit de compania DEDEMAN.