Structurata in doua categorii, „Harta Colectiva” si „Creeaza o naratiune”, platforma invita vizitatorii sa exploreze potentialul instrumentelor interactive online pentru a-si spune povestea despre oras.

Daca fiecare locuitor al orasului vede, simte, aude Bucurestiul in mod diferit, „Naratiuni Urbane” isi propune colectarea perceptiilor diverse ale orasului intr-o „poveste a povestilor”, o meta-naratiune care sa scoata in evidenta realitatile urbane dincolo de statistici si date existenteInvitat sa isi organizeze discursul in jurul unor teme aflate la indemâna – cum ar fi sunetul sau suprafata orasuluivizitatorul este provocat sa observe, sa analizeze si sa coreleze elementele diferite care fac parte din peisajul lui urban. Rezultatul se doreste a fi o abordare care sa conecteze elemente diferite ale planificarii urbane (mobilitate, siguranta urbana, spatiul public) cu experientele directe ale locuitorilor.

Harta Colectiva permite utilizatorilor sa carteze locul din Bucuresti unde se simt in largul lor sau, din contra, cel in care considera ca nu sunt in siguranta, contribuind la formarea unor harti colective despre Serenitate si Vulnerabilitate.
 
 
Creeaza o naratiune propune cinci teme dinamice si o diversitate de instrumente pentru a spune o poveste despre mobilitatea in oras, suprafata acestuia, frica in mediul urban, aerul pe care il respiram si sunetul orasului. Vizitatorii pot  folosi o combinatie de elemente precum video, fotografii, geotags, link-uri catre alte website-uri, bloguri sau retele sociale pentru a crea o naratiune complexa.

Colectiv, povestile adaugate pe www.naratiuniurbane.ro formeaza o radiografie alternativa a Bucurestiului, in care povestea individuala si cea colectiva se intrepatrund, indicand miza transformarii orasului in unul atractiv, prietenos si prosper.

O modalitate inedita de cercetare si cartare, „Naratiuni Urbane” testeaza potentialul tehnologiilor online de a imbunatati procesele de analiza si buna guvernanta, contribuind, pe termen lung, la campanii si actiuni mai bine documentate si directionate.

„Naratiuni Urbane” – un proiect de cartare colectiva initiat de Odaia Creativa.

Odaia Creativa este o organizatie non-guvernamentala, non-profit fondata in Bucuresti, România in iunie 2010. Folosimcombinatie de instrumente vizuale, cercetare si noile media pentru a imbunatati intelegerea proceselor de dezvoltare urbana si regionala in Europa Centrala si de Est de catre comunitati  locale si autoritati locale/nationale

Parteneri: Asociatia Salvati Bucurestiul, Universitatea de Arhitectura Spiru Haret. Cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National.

Parteneri media: 220.ro, BeWhere!, Cool Girl, Europa FM, Igloo, Orasul Meu, Modernism.ro, Sapte Seri, Vice, Zeppelin.

Mai multe detalii:
Maria Iancu, PR Odaia Creativa
marialucia.iancu@gmail.com
0751 751 895

---
Odaia Creativa / The Creative Room
contact@odaiacreativa.ro
www.odaiacreativa.ro (RO / EN)

Social
http://www.facebook.com/OdaiaCreativa
https://twitter.com/OdaiaCreativa
http://issuu.com/odaiacreativa

Teritorial
Intrarea Visinilor 5, Sector 2, Bucharest, România, 024093