CharityGift.ro, primul magazin online caritabil din Romania, isi extinde oferta prin produse IT. Primul furnizor este Oktal.ro, magazin online de produse IT, cu o experienta de 11 ani in acest domeniu. Oktal.ro sprijina prin intermediul acestui parteneriat o cauza sociala, oferind totodata consultanta gratuita in domeniul IT pentru a dezvolta site-ul CharityGift.ro. La cumpararea oricarui produs din aceasta categorie, un procent de 3% din valoarea produsului va fi donat Asociatiei MaiMultVerde.

CharityGift.ro isi extinde oferta, venind in intampinarea clientilor interesati de zona IT cu o intreaga gama de produse de acest gen. Astfel, incepand cu 4 noiembrie, acestia pot gasi pe site-ul caritabil www.CharityGift.ro: desktop PC, laptopuri, media playere, monitoare, navigatie GPS. Aceasta gama de produse este o premiera pentru magazinul caritabil CharityGift.ro. La cumpararea oricarui produs din aceasta categorie, un procent de 3% din pretul platit va fi donat Asociatiei MaiMultVerde.

«Oktal.ro a ales sa sprijine proiectul CharityGift.ro deoarece este un proiect care raspunde unei nevoi acute a ONG-urilor de a gasi surse de finantare. Mai mult decat atat, prin intermediul proiectului, putem sa ne dezvoltam o politica de responsabilitate sociala pe termen lung, in zona de protectie a mediului, intr-o maniera simpla si la indemana. Primul pas este acela de a dona 3% din produsele noastre, catre o organizatie activa in zona de protectie a mediului, asa cum este Asociatia MaiMultVerde», declara Dan Dumitrescu, Director General, Oktal.ro.

Cumparatorii care vor achizitiona produse IT ce provin de la Oktal.ro de pe site-ul CharityGift.ro vor beneficia de aceleasi avantaje de care ar dispune daca ar comanda de pe site-ul furnizorului: livrare gratuita pe teritoriul Romaniei si e-service gratuit, o modalitate de rezolvare a garantiilor prin ridicarea si returnarea produselor direct de la domiciliul clientului. Mai mult decat atat, clientii care achizitioneaza de pe site-ul CharityGift.ro vor sprijini activitatea Asociatiei MaiMultVerde printr-o donatie de 3 % din pretul platit care se face automat la achizitionarea produsului.

***
Note pentru jurnalisti:

1. Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro), organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii doi ani de functionare, 2008 si 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieti, a strans 262 de tone de deseuri, a deschis primul centru de inch iriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque, a derulat doua campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

2. Oktal.ro este un magazin online cu profil IT&C specializat in vanzarea de laptopuri, dar cu o gama variata de electronice şi electrocasnice, administrat de Elka-Oktal Group. Compania beneficiaza de o experienţa de peste 15 ani in comercializarea calculatoarelor şi a componentelor PC şi este deja un furnizor de tradiţie pe piaţa IT din Romania. La Oktal.ro se pune accent pe calitatea serviciilor post-vanzare, consultanţa oferita clienţilor şi relaţia de colaborare cu aceştia.

3. CharityGift.ro este un proiect de voluntariat 100%, dedicat responsabilizarii individuale şi sociale, care funcţione aza ca un magazin online, o platforma pentru expunerea de produse din partea furnizorilor, care astfel se angajeaza sa direcţioneze, parţial sau in totalitate, contravaloarea acelor produse unor cauze sociale pe care aleg sa le susţina. Astfel, CharityGift.ro este menit sa ofere ajutorul financiar atat de necesar cauzelor umanitare şi in acelaşi timp sa acorde tuturor oamenilor posibilitatea de a-şi exprima bunatatea mereu, nu doar in situaţii extreme sau in preajma Sarbatorilor.

Informatii suplimentare:
Anamaria Bogdan, Director de comunicare MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Steliana Moraru, Coordonator CharityGift.ro, tel. 0735 518250, email steliana.moraru@charitygift.ro