Fundatia Inocenti Bistrita, a organizat in data 24 Mai 2007, intre orele 14:30 si 19, manifestarea « Olimpiada Inocentilor », dedicata copiilor cu dizabilitati din Municipiului Bistrita si de pe raza judetului Bistrita-Nasaud. In cadrul acestui eveniment, la care au fost inscrisi initial un numar de 218 de copii si la care au participat aproape 250 de copii, au fost sustinute probe sportive clasice si probe sportive adaptate nevoilor copiilor deficienti, precum si probe artistice.

Scopul manifestarii nu a fost acela de a obtine performante sportive, ci de a evidentia potentialul copiilor deficienti, a combate marginalizarea lor si a dovedi ca integrarea lor sociala este posibila, motiv pentru care majoritatea probelor s-au desfasurat in spatiul public, unde acestia au putut fi vazuti, cunoscuti si intelesi mai bine. Probele de concurs au fost: o atletism, tenis de masa, basket, aruncare minge, pictura-desen, dans, cintec, teatru de papusi – pe pietonalul de pe strada Liviu Rebreanu; o si fotbal, handbal si volei, pe terenurile de sport de la Liceul Liviu Rebreanu din municipiul Bistrita. Pregatirea acestui eveniment a fost posibila datorita sprijinului unor parteneri si generoasei contributii a unor donatori si sponsori. Parteneri: Primaria Municipiului Bistrita, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita Nasaud, Comitetul de parinti, Special Olympics Romania, Liceul Liviu Rebreanu Bistrita, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, CSEI Nr.1 Bistrita, Nr. 2 Bistrita, Beclean, Lacrima Unirea, Lacrima Nasaud, Scoala de arte si meserii Sf. Maria, CSSC Bistrita, CSSC Nasaud, Clubul Rotaract Bistrita (Rotaract Bistrita), CeTin Bistrita, Directia Judeteana pentru Sport Bistrita-Nasaud, SC Ecor EuroNet SRL, Servus Bistrita (partener media), Focus TV Bistrita (partener media).

Sponsori si donatori: Primaria Municipiului Bistrita, SC Leoni SA, Romanian Children’s Relief (SUA), SC Comelf SA, SC Bonissimo SA, SC Raal SA, SC. Star Uranus SRL - Magazinele Cristina. Evenimentul nu ar fi putut avea loc fara deosebita contributie a peste 100 de voluntari, printre care s-au numarat colegi de la institutiile partenere si, mai ales, elevi ai colegiilor nationale Liviu Rebreanu si Andrei Muresanu si de la Grupul Scolar Sanitar Bistrita. Informatii suplimentare legate de desfasurarea Olimpiadei Inocentilor le puteti gasi si pe pagina de WEB dedicata acestui eveniment: www.olimpiada.ecor-euro.net