Fundatia "Euro-Asia Promotion and Cultural Foundation" (EAPCF) si Cenaclul European (European Literature Circle) vor lansa marti, 10 noiembrie a.c. la Centrul Cultural "Reduta" din Brasov, orele 17,00, Olimpiada Nationala a Artelor.

Fundatia noastra, partener national al "International Child Art Foundation" (ICAF) din Washington, participa alaturi de organizatii similare din peste 100 de tari la programele acestei organizatiii internationale, care dezvolta creativitatea si pragmatismul american si promoveaza valorile universale ale pacii si intelegerii intre oameni, aducandu-si, astfel, contributia modesta la intarirea prieteniei dintre Romania si SUA.  

International  Child Art Foundation (ICAF) este o organizatie non profit, singura institutie nationala de arta si creativitate pentru copii din SUA si unica organizatie umbrela la nivel mondial care promoveaza arta si creativitatea pentru copii.

Aceasta institutie organizeaza in premiera mondiala "Olimpiadele de Arta  a Copilului”, dedicate copiilor intre 8-12 ani, expertii americani ajungand la concluzia ca varsta optima pentru afirmarea deplina a creativitatii se regaseste la acesti ani.

Presedinta de Onoare a Fundatiei este distinsa  doamna Harriet Mayor Fulbright, personalitate marcanta a vietii politice si culturale a SUA, fost consilier al presedintelui Clinton. Din Consiliul de Onoare fac parte Primele Doamne din 15 tari ale lumii si reprezentanti de marca ai vietii politice si publice americane .

Intrucat la Washington a fost lansata cea de a patra editie a Olimpiadei de Arta (2009 -2011)  care are drept slogan deviza "O punte intre lumea artelor si sportului -  Sportul meu Preferat" si drept locatie “National Mall” din Washington, invitam Liceele de Arta si Scolile Generale sa ia parte la acest incitant concurs. Planul de Lectie poate fi accesat la adresa:

http://www.silkhighway.eu/Olimpiada%20Nationala%20a%20Artelor/