Societal organizeaza patru ateliere de planificare strategica vizand integrarea Responsabilitatii Sociale in proiectele ONG-urilor din patru domenii: organizarea de evenimente, productia si consumul, dezvoltarea comunitara, educatia nonformala. Atelierele vor reuni aproximativ 50 de participanti fiecare, membrii ai ONG-urilor, si se vor desfasura la Sighetu Marmatiei (28 - 29 ianuarie), Piatra Neamt (4 - 5 februarie), Targu Jiu (18 - 19 februarie) si Galati (25 - 26 februarie). Vor fi utilizate doua metode de lucru: analiza participativa a unor modele de Responsabilitate Socialasi constructia participativa de scenarii privind evolutia acestui concept pe termen lung (la orizontul 2020) in proiectele ONG-urilor.
 
Cum va arata ONG-ul tau in 2020? Dar proiectele pe care le vei realiza atunci? Ce rol va juca conceptul de Responsabilitate Sociala in organizatia si in activitatile tale la sfarsitul acestui deceniu ?  
 
In urmatorii ani, ONG-urile vor trebui sa faca fata unui context tot mai complex si mai schimbator. Provocarile sociale, economice si de mediu capata o amploare nebanuita si vor pune inevitabil din ce in ce mai multa presiune asupra modului in care am fost obisnuiti sa ne planificam si sa ne gestionam proiectele. Principiile Responsabilitatii Sociale devin inconturnabile pentru orice tip de organizatie. Prin urmare, nu doar firmele, ci si noi, ONG-urile, avem nevoie in mod imperativ de un management proactiv si responsabil, orientat spre viitor.  
 

In aceasta perspectiva, Societal organizeaza pentru ONG-urile partenere patru ateliere de planificare strategica. In cadrul fiecarui atelier, ONG-istii participanti ocazia vor avea ocazia:
1) sa dezbata principalele mize ale adoptarii Responsabilitatii Sociale in proiectele ONG-urilor;
2) sa analizeze participativ aplicabilitatea unor modele de Responsabilitate Sociala in propriile proiectele;
3) sa construiasca participativ o paleta de scenariiviitoruri posibile») privind evolutia proiectelor ONG-urilor la orizontul 2020.  
 
Exploram viitorul pentru a ne putea pregati mai bine actiunile din prezent! Premiza atelierelor noastre este ca "nu exista vant prielnic decat pentru cei care stiu in ce directie se indreapta" (Seneca).
 
Concluziile atelierelor vor fi incarcate www.societal.ro.  

Societal (sau „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile") este un proiect realizat de Asociatia REPER21, in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES, si este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


***
 Contact:
 Cristiana Bobarnac       
 vicepresedinte
 cristiana.bobarnac@reper21.org
 0745.138.045