Organizatia Ecologista Mare Nostrum a lansat la apa campania "Adopta un delfin" in cadrul celui de-al doilea concurs de ambarcatiuni cu vele Regata Black Sea Sailing Asociation, care s-a desfasurat in perioada 27-29 iulie 2012, intre Eforie Nord si Vama Veche.

Organizatorii regatei au fost Black Sea Sailing Asociation si Marina Eforie Nord, alaturi de brandul de ceasuri elvetiene Edox si B&B Collection-unic distribuitor in Romania. In cadrul concursului s-au intrecut circa 25 de veliere, intr-o competitie acerba ce a durat doua zile, respectiv in zilele de 28 si 29 iulie 2012. Alaturi de velierele inscrise in concurs, Top Gear Romania a insotit competitia de pe uscat, cu un autovehicul electric Opel Ampera.

Cu ocazia acestui eveniment adresat atat iubitorilor de competitii de ambarcatiuni, precum si persoanelor deschise si sensibile la starea mediului marin romanesc, ONG Mare Nostrum impreuna cu Black Sea Sailing Asociation, au hotarat sa lanseze la apa campania "Adopta un delfin".

In cadrul acestui proiect, toti cei prezenti au avut posibilitatea de a face donatii sub forma adoptiei simbolice a unui delfin, astfel incat, fondurile colectate vor putea fi folosite de catre ONG Mare Nostrum in directia salvarii si monitorizarii delfinilor din Marea Neagra. Parintii adoptivi vor primi din partea ONG Mare Nostrum, certificate de adoptie a delfinilor si vor avea posibilitatea de a-si boteza delfinul cu numele preferat.

Prin campania "Adopta un delfin", ONG Mare Nostrum continua activitatile de constientizare si de informare publica asupra problemelor cu care se confrunta delfinii din Marea Neagra: ne dorim ca din ce in ce mai multi oameni, grupuri de interese, institutii de stat sau private, sa se implice direct in solutionarea problemelor cu care ne confruntam in monitorizarea si salvarea delfinilor. In fiecare an, tot mai multi delfini isi gasesc sfarsitul pe plajele litoralului romanesc.

Cauza principala a esuarilor este prinderea accidentala a mamiferelor in plasele pescaresti. Aceasta este o realitate. In incercarile noastre de a sensibiliza opinia publica cu privire la necesitatea unei implicari directe din partea noastra, a tuturor, am avut placerea de a descoperi de-a lungul anilor, oameni deschisi, institutii sau organizatii care ni s-au alaturat in aceasta cauza nobila. Multumim cu aceasta ocazie tuturor partenerilor, sponsorilor si finantatorilor cu care am colaborat pana in prezent in cadrul proiectelor de monitorizare si salvare a delfinilor din Marea Neagra, voluntarilor si membrilor organizatiei Mare Nostrum, salutam noul parteneriat cu cei de la Black Sea Sailing Asociation, si speram ca impreuna, sa reducem numarul de delfini esuati in zona costiera romaneasca, a declarat Mihaela Candea, director executiv ONG Mare Nostrum.