Incepand cu 7 aprilie 2012, 70 de modificari mult asteptate aduse Legii 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei vor intra in vigoare si vor face posibil ca multi din cei 66.000 de copii din sistemul de protectie sociala sa poata fi adoptati de catre familiile care doresc sa adopte un copil. 

Incepem asadar o saptamana eveniment pentru Romania cu o invitatie deschisa adresata societatii civile si anume: in cadrul campaniei de informare, constientizare si promovare a adoptiei initiata de Comunitatea familiilor adoptive la nivel national, Asociatia ADOR Copiii in parteneriat cu Oficiul Roman pentru Adoptii, Asociatia Familiilor Adoptive Brasov si Asociatia Pro-Adopt Covasna, va cheama sa sustineti petitia online adresata Guvernului Romaniei privind declararea zilei de 2 Iunie ca Ziua Nationala a Adoptiei. Semneaza petitia aici

# 2 IUNIE vrem sa fie ziua in care celebram venirea copiilor in familii prin adopţie. Sa fie ziua in care sa celebram copiii crescuţi in inima parinţilor lor indiferent de varsta, etnie sau stare de sanatate !
# 2 IUNIE vrem sa fie sarbatorita ca o zi miracol in care dragostea invinge toate obstacolele pentru toţi copiii si familiile adoptive. Sa fie ziua in care celebram adopţia ca pe o cale fireasca de deveni parinte !
# 2 IUNIE vrem sa fie ziua in care familii monoparentale si biparentale vor transmite la unison mesajul lor despre adopţie si despre cum le-a schimbat aceasta viata. Sa fie ziua celebrarii regasirii si intregirii familiilor adoptive.
# 2 IUNIE vrem sa fie ziua dedicata tuturor celor deschisi la minte, inima si suflet, celor care inţeleg, accepta si îmbraţiseaza adopţia, copilul adoptat si familia adoptiva cu tot trecutul, prezentul si viitorul ei.
# 2 IUNIE vrem sa fie ziua in care cat mai mulţi cetateni sa constientizeze potenţialul de iubire necondiţionata pe care il au de daruit acestor copii.
# 2 IUNIE vrem sa fie ziua in care organizam dezbateri publice privind adopţia dar si evenimente de celebrare a copiilor adoptaţi si a comunitaţilor de familii adoptive din toata Romania.
Semneaza si tu petitia pentru ca Romania sa constientizeze ca pentru acesti copii sistemul de protecÅ£ie sociala nu inseamna ACASA, pentru imbunatatirea perceptiei societatii civile asupra adoptiei si sensibilizarea acesteia fata de adoptarea copiilor abandonaÅ£i, in Romania, pentru viitorul si zambetul celor 66.000 de copii aflati inca in sistemul de protectie sociala din Romania si pentru ca acestia sa ajunga cat mai repede intr-o familie adevarata. 

Intra pe www.adorcopiii.com si afla mai multe despre petitia “Ziua Nationala a Adoptiei” si despre campania “Sistemul de protectie sociala nu inseamna ACASA! Adopta si intregeste-ti familia” 

Iti multumim !


***
Proiectul “Sistemul de protectie sociala nu inseamna ACASA! Adopta si intregeste-ti familia” initiat de Asociatia ADOR Copiii are ca obiectiv derularea unei campanii la nivel national in colaborare cu alte asociatii similare, cu directiile locale de asistenta sociala si protectia copilului si cu Oficiul Roman pentru Adoptii, cu privire la informari ale societatii civile despre ce inseamna adoptia, care sunt pasii de parcurs intr-o adoptie, de ce exista un numar mare de copiii abandonati si un numar mic de copii adoptabili, de ce asistenta maternala trebuie sa fie doar o solutie temporara, cum spunem copiilor ca au fost adoptati, etc.

Asociatia ADOR COPIII desfasoara campanii de lobby si advocacy in domeniul adoptiei, coordoneaza grupuri de suport pentru familiile adoptive, desfasoara servicii de consiliere in vederea dezvoltarii abilitatilor parentale a parintilor adoptivi si este un observator din partea sectorului ONG al modului in care sunt respectate de catre autoritati drepturile familiilor care doresc sa adopte. Programele ADOR COPIII se adreseaza familiilor biparentale si monoparentale care au adoptat, familiilor/persoanelor atestate si celor care doresc sa se informeze despre procedura adoptiei. Comunitatea familiilor adoptive considera ca indiferent de etnie, religie, varsta sau stare de sanatate, fiecare copil are dreptul la o familie. 

  
 
Semnatari
Asociatia ADOR Copiii - Comunitatea familiilor adoptive 
Asociatia Familiilor Adoptive Brasov
Asociatia Pro-Adopt Covasna