Valoarea totala a premiilor este de 610.000 Euro.

Fundatia ERSTE a deschis pe data de 1 septembrie 2010 perioada de inscrieri pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011, la care pot participa 12 tari din Europa centrala si de sud-est, printre care si Romania. Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 30 noiembrie 2010.

In vederea promovarii initiativei catre cat mai multi promotori ai integrarii sociale si prezentarea detaliata a procesului de inscriere si selectie, care sa sporeasca sansele de succes ale organizatiilor participante din Romania, Fundatia ERSTE organizeaza in perioada 04 octombrie – 09 noiembrie 2010 sesiuni de informare in 9 orase din tara.

Prima sesiune a avut loc astazi, 04 octombrie, in Bucuresti, la Centrul National al Dansului, in prezenta lui Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala. Urmatoarele sesiuni vor avea loc in Brașov (6 octombrie), Cluj (12 octombrie), Oradea (13 octombrie), Satu-Mare (15 octombrie), Timișoara (18 octombrie), Iași (3 noiembrie), Bacau (5 noiembrie) si Targu-Mureș (8 noiembrie).

Premiul se adreseaza organizatiilor non-profit, administratiilor publice, membrilor societatii civile, comunitatilor religioase, initiativelor private sau reprezentantilor media din urmatoarele tari: Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala este acordat la fiecare doi ani, proiectelor de integrare sociala creative, care au produs schimbari semnificative in vietile beneficiarilor. Obiectivul Premiului este acela de a promova si recompensa acele organizatii din sectorul public si non-profit care fac uz de abilitatile oamenilor, de resursele si initiativele acestora pentru a contribui la integrarea sociala a persoanelor dezavantajate.

Juriul este format din 20 de personalitati marcante, experti in zonele de integrare sociala, societate civica, politica si media din regiune. Editia 2011 va numara 30 de proiecte castigatoare, doua Premii Speciale ale Juriului, un Premiu al Practicienilor si un Premiu pentru Buna Guvernare (Good Governance). Castigatorii vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de gala din iunie 2011, de la Budapesta.

“Premiul capata amploare de la o editie la alta, numarul tarilor participante crescand de la patru, in primul an, pana la douasprezece, in 2010/2011. Entuziasmul participantilor si implicarea lor extraordinara au fost factorii care ne-au incurajat sa extindem acest proiect pentru a ne adresa unui numar mai mare de organizatii si a recompensa mai multe proiecte care sustin integrarea sociala. Incercam sa producem o schimbare prin consolidarea societatilor civile din aceste tari. Dorim sa deschidem un dialog si sa cream oportunitati pentru organizatiile neguvernamentale, pentru ca acestea sa-si atinga obiectivele si sa contribuie la dezvoltarea unor societati mai bune si mai inclusive” a declarat  Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala. 

Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011 se desfasoara sub motto-ul „Tu ce ai schimba?” si este sustinut onorific de un tur pe bicicleta efectuat de doi membri ai echipei Premiului. Acestia vor pleca din Viena pe 8 octombrie si vor strabate timp de 2 saptamani peste 1.600 de km, trecand prin 10 orase din 6 tari din Europa centrala si de sud-est. In Romania, Turul va ajunge la Timisoara, pe data de 18 octombrie.

Suportul financiar oferit castigatorilor pentru angajamentul constant in procesul de dezvoltare sociala este doar unul din beneficiile acestui premiu. In plus, toate cele 100 de proiecte finaliste vor primi recunoastere regionala pentru eforturile depuse prin promovare media asigurata de consultanti de relatii publice profesionisti, timp de doi ani dupa ceremonia de premiere din 2011, actiune finantata de Fundatia ERSTE. De asemenea, toate proiectele finaliste vor fi fi incluse intr-un set de proiecte cu cele mai bune practici si vor fi postate pe website-ul Retelei de Integrare Sociala a Fundatiei ERSTE: www.socialintegration.org/network.

Mai multe detalii despre Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala si despre procesul de inscriere sunt disponibile aici: www.integrationaward.org.

***
Fundatia ERSTE
Fundatia ERSTE isi desfasoara activitatea in regiunea Europei Centrale si de Sud-Est unde, impreuna cu partenerii sai, implementeaza numeroase proiecte pentru binele public. Fundatia ERSTE este succesorul legal al primei Banci de Economii Austriece, “Erste oesterreichische Spar-Casse”, cu o traditie de peste 190 de ani, si este actionarul majoritar al Grupului Erste. Cele doua misiuni ale sale provin din aceasta veche traditie: Fundatia ERSTE asigura viitorul Grupului Erste ca si companie independenta, si reinvesteste profitul in activitati pentru binele public. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati: www.erstestiftung.org

Contact:
Fundatia ERSTE, Departamentul Comunicare:

Maribel Königer - Tel. +43 50100 15453, E-mail: maribel.koeniger@erstestiftung.org

Andreea Gurau – Tel. +43 50100 619614, E-mail: andreea.gurau@erstestiftung.org


Graffiti PR
Ana Dumitru, tel.: 0724 303 710, e-mail: ana.dumitru@graffitipr.ro